Καλεσμένη στην εκπομπή «Night Out» βρέθηκε το βράδυ της Πέμπτης (16/2) η Δόμνα Μιχαηλίδου. Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, σε μια ανάλαφρη και αποκαλυπτική συζήτηση με τον Θεοχάρη Ιωαννίδη, «άνοιξε» την καρδιά της και, μεταξύ άλλων, μίλησε για τον πατέρα της, Αριστείδη Μιχαηλίδη, που έχασε πρόσφατα, τις σχέσεις της και τα σεξιστικό σχόλια που έχει δεχτεί.

Όπως εξομολογήθηκε, ο πατέρας της «έφυγε» από καρκίνο αλλά ήταν περήφανος μέχρι το τέλος, ενώ παραδέχτηκε ότι της λείπει περισσότερο το βραδινό του τηλέφωνο.

«Στα δύσκολα ήταν βράχος»

«Αισθανόμουν μόνη όταν είχα άρρωστο τον πατέρα μου. Είχε καρκίνο ενάμιση χρόνο, πέθανε από καρκίνο. Τον έχασα πρόσφατα και ήταν πυξίδα γνώσης και δικαιοσύνης. Ήταν ένας άνθρωπος πολύ διαβασμένος, που συνεχώς μου έστελνε άρθρα για να διαβάσω και μουσικές για να ακούσω. Ήταν από αυτούς τους ανθρώπους που συνεχώς με τάιζε με γνώση, το οποίο νομίζω ότι με βοήθησε πολύ στη διαμόρφωση του χαρακτήρα μου και της αισθητικής μου. Ήταν ένας άνθρωπος πολύ δύσκολος στα εύκολα. Δηλαδή θα σου άλλαζε την Παναγία για το πως θα φας, πως θα κάτσεις και πως θα μιλήσεις. Θα σου άλλαζε την Παναγία αλλά ήταν πολύ εύκολος και δοτικός στα δύσκολα. Στα δύσκολα ήταν βράχος», είπε αρχικά η Δόμνα Μιχαηλίδου.

Και πρόσθεσε: «Αρρώστησε γρήγορα πολύ, γι’ αυτό και πρέπει να μιλάμε για την αναπηρία και τις αρρώστιες γιατί όσο μιλάμε για αυτά σώζουμε ζωές. Τον διαγνώσαμε ή διαγνώστηκε αργά με καρκίνο στομάχου, 3Β, πολύ προχωρημένο. Δεν υπήρχαν πολλά που μπορούσαμε να κάνουμε. Οι γιατροί του, σε δημόσιο νοσοκομείο που ήταν, έπεσαν από πάνω και θα τους ευχαριστώ για πάντα γιατί ήταν ήρωες παρ’ όλες τις δυσκολίες του δημόσιου συστήματος. Με τρομερή υπερηφάνεια και εργατικότητα έκατσαν και έψαξαν την πιο προηγμένη φαρμακολογία και θεραπείες. Ο πατέρας μου όμως δεν τα κατάφερε. Στο τέλος υπέφερε πολύ και είναι δύσκολο να βλέπεις τον άνθρωπο σου σε τόσο ευάλωτη κατάσταση».

«Δηλαδή ήταν κάτω από πενήντα κιλά στο τέλος αλλά περήφανος. Να πηγαίνει μόνος του στο μπάνιο και θυμάμαι ότι μου έλεγε η μητέρα μου πως δεν την άφηνε να ανεβαίνει μαζί του πάνω που ήταν το κρεβάτι και το δωμάτιο τους γιατί δεν ήθελε, μετά από 55 χρόνια που ήταν μαζί, να τον βλέπει εξουθενωμένο. Ανέβαινε τις σκάλες και μόνο που δεν τις ανέβαινε στα τέσσερα», συμπλήρωσε ακόμα η υφυπουργός.

Στη συνέχεια, σημείωσε ότι: «Περισσότερο μου λείπει από τον μπαμπά το βραδινό τηλέφωνο. Μου λείπει, που θα πάω μετά τη δουλειά με κάποιον ενδιαφέροντα άνθρωπο που θα γνωρίσω πρώτη φορά και θα πούμε κάποια πράγματα και θα τον πάρω πριν κοιμηθώ για να του πω, «βγήκα με αυτόν» και ο πατέρας μου θα ξέρει τι έχει γράψει, τι έχει πει, τι γκάφα έχει πει. Μου λείπει το βραδινό τηλέφωνο που θα τον πάρω, θα του εξιστορήσω τη βραδιά μου και εκείνος θα έχει πάντα κάτι να μου πει το οποίο θα προσφέρει γνώση στο δικό μου βίωμα. Αυτό μου λείπει πιο πολύ».

«Θα έβγαινα με πολιτικό μου αντίπαλο»

Επίσης, η Δόμνα Μιχαηλίδου αναφέρθηκε στην προσωπική της ζωή. Σε ερώτηση του Θεοχάρη Ιωαννίδη αν θα έβγαινε ραντεβού με πολιτικό της αντίπαλο η υφυπουργός απάντησε θετικά.

«Θα έβγαινα με πολιτικό μου αντίπαλο. Δεν έχω βγει ακόμα αλλά ναι. Αν ήταν κάποιος από τη Χρυσή Αυγή, δεν νομίζω ότι θα είχα κάτι να πω μαζί του, παρά μόνο θα εκνευριζόμουν. Αν ήταν κάποιος τρομερός λαϊκιστής του ΣΥΡΙΖΑ, πάλι δεν θα μπορούσα, αλλά μπορώ να σκεφτώ ότι θα μπορούσα από κάποιο άλλο κόμμα. Δεν έχω κάποιον συγκεκριμένο στο μυαλό μου», αποκρίθηκε και δήλωσε πως την έχει απορρίψει κάποιος που είχε ερωτευτεί παράφορα.

«Αντιδρώ με στεναχώρια, με κλάματα. Όταν είμαι πολύ χαρούμενη το δείχνω, όταν είμαι στεναχωρημένη το δείχνω. Θέλω οικογένεια και παιδιά, θέλω να βρω έναν άνθρωπο που να με αγαπάει», εξομολογήθηκε.

«Έχω δεχθεί σχόλια για το τι φοράω»

Στην ίδια συνέντευξη η Δόμνα Μιχαηλίδου αναφέρθηκε και στα σεξιστικά σχόλια που έχει δεχτεί αλλά και στα έμφυλα στερεότυπα. «Με εκνευρίζει η αδικία και με πεισμώνει. Νομίζω ότι τώρα είμαστε στο στάδιο που τα περισσότερα έμφυλα στερεότυπα ο κόσμος δεν τα εκφράζει αλλά τα σκέφτεται. Εγώ έχω δεχτεί σεξιστικά σχόλια. Όχι μόνο από φυλλάδες της κακιάς ώρας αλλά και από εφημερίδες σοβαρές, που κάνουν ιστορικά καλή δουλειά. Έχω δεχτεί κιτρινισμό χειρίστου επιπέδου πάνω στην προσωπική μου ζωή, χωρίς να έχει καμία βάση, και σχόλια τύπου ‘πώς πήγε έτσι στη Βουλή’ ή ‘πώς πήγε έτσι στην παραλία’. Στην παραλία πάνε με μαγιό όχι με πουκάμισα», κατέληξε.