Ο,τι και να γίνει στο σημερινό ντέρμπι ΠαναθηναϊκούΟλυμπιακού ο χαμένος αν και δεν θα έχει χάσει τις ελπίδες του για τον στόχο του σε καμία περίπτωση, είναι δεδομένο ότι θα μπει σε μια εσωστρέφεια. Μικρή ή μεγάλη είναι άλλο θέμα και θα εξαρτηθεί καθαρά από τις αντοχές στο στρατόπεδο της ομάδας που θα φύγει με σκυμμένο κεφάλι από το ΟΑΚΑ απόψε το βράδυ.

Είναι η φύση του συγκεκριμένου παιχνιδιού τέτοια που δεν μπορεί να περάσει σαν μια ακόμα ήττα όπως έγινε στις τρεις κολλητές του Παναθηναϊκού στο εξωτερικό (με Μπαρτσελόνα, Βαλένθια και Εφές) και ας έπαιξε καλά στα παιχνίδια της Ισπανίας.

Δεν μπορεί και στον Ολυμπιακό να περάσει στο ντούκου μια ήττα σε αυτό το ντέρμπι και να μπει στην εξίσωση μαζί με τις δύο προηγούμενες στο Αστρομπάλ από τη Βιλερμπάν (παρά το +21 στο 25ο λεπτό) ή από αυτή από το αδελφό σωματείο του Ερυθρού Αστέρα στο ΣΕΦ.

Και αμέσως – ιδιαίτερα στους Ερυθρόλευκους – το πρώτο όνομα που θα έρθει αυτόματα στο στόμα των φίλων του Ολυμπιακού σε μία τέτοια περίπτωση θα είναι ο Τάιλερ Ντόρσεϊ.

«Να αν είχαμε τον Τάιλερ θα έβαζε δύο τρίποντα και θα γύριζε το παιχνίδι» θα είναι το πιο κλασικό σχόλιο για έναν παίκτη που πέρυσι γύρισε μόνος του τον δεύτερο τελικό στο ΟΑΚΑ με 14 πόντους μόνο στην τρίτη περίοδο ενώ ήταν εξαιρετικός και στο παιχνίδι της Ευρωλίγκας στο ίδιο γήπεδο.

Ομως ο Ολυμπιακός σε αγωνιστικό επίπεδο αυτή τη στιγμή δεν έχει την πολυτέλεια να ασχοληθεί με τον Ντόρσεϊ και απλά εστιάζει μόνο στο ντέρμπι με τα όπλα που διαθέτει.

Αυτή τη στιγμή είναι οι Πράσινοι που έχουν κάνει την υπέρβαση με έναν έξτρα παίκτη στα επίπεδα του Ντόρσεϊ (η απόκτηση του Μπέικον) και για αυτό έχουν ως επιτακτική ανάγκη να επιβεβαιώσουν εντός του παρκέ το γεγονός ότι μετά από τρία συνεχόμενα ντέρμπι στο ΟΑΚΑ, μπαίνουν από καλύτερη αφετηρία σε σχέση με τον αντίπαλό τους.

Και η νίκη στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι απαραίτητη μόνο για βαθμολογικούς λόγους αλλά (σε μεγάλο βαθμό) και για ψυχολογικούς με το Τριφύλλι να θέλει να βάλει ένα τέλος σε ένα μοναδικό σερί του Ολυμπιακού (9-0 στα τελευταία 9 ντέρμπι Αιωνίων για οποιαδήποτε διοργάνωση) που όμοιό του δεν υπάρχει στην ιστορία των δύο μεγάλων αντιπάλων.

Οπως και να έχει η χρονιά κλείνει σήμερα (ημερολογιακά αύριο τα μεσάνυχτα) με ένα μεγάλο ντέρμπι αντάξιο της φήμης και της ιστορίας των δύο τεράστιων ελληνικών συλλόγων που το περιμένουν όλοι με κομμένη την ανάσα.