Σοκ προκαλούν όσα ισχυρίζεται Αμερικανός επιστήμονας σχετικά με την προέλευση και την εξάπλωση του κορωνοϊού στην Κίνα.

Όπως υποστηρίζει ο δρ. Άντριου Χαφ, η πανδημία προκλήθηκε από μια γενετικά τροποποιημένη ασθένεια που κατασκευάστηκε και διέρρευσε από τις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου Ιολογίας της Γουχάν που χρηματοδοτείται από τις ΗΠΑ.

Μιλώντας στην DailyMail ο δρ. Χαφ, που ήταν αντιπρόεδρος της αμερικανικής ΜΚΟ EcoHealth Alliance, η πανδημία του κοροναϊού ήταν η «μεγαλύτερη αποτυχία των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ μετά την 11η Σεπτεμβρίου».

Παράλληλα, ο δρ. Άντριου Χαφ υποστηρίζει πως ότι ακολούθησε τη διαρροή του ιού από το εργαστήριο της Γουχάν ήταν «μία από τις μεγαλύτερες συγκαλύψεις στην ιστορία».

Ελλιπή βιοασφάλεια

Ο δρ. Χαφ έγραψε και βιβλίο με τίτλο «The Truth About Wuhan», στο οποίο υποστηρίζει ότι η πανδημία ήταν το αποτέλεσμα της χρηματοδότησης από την αμερικανική κυβέρνηση προς την επικίνδυνη γενετική μηχανική των κοροναϊών της Κίνας.

Σύμφωνα με τον δρ. Χαφ «η αμερικανική κυβέρνηση ευθύνεται για τη μεταφορά της επικίνδυνης αυτής βιοτεχνολογίας στους Κινέζους», ενώ σχετικά με τη διαρροή υπογραμμίζει ότι ευθύνεται το γεγονός πως «τα πειράματα έγιναν σε περιβάλλοντα με αρκετά ελλιπή και χαλαρή βιοασφάλεια».

«Η EcoHealth Alliance και τα ξένα εργαστήρια δεν είχαν τα κατάλληλα μέτρα ελέγχου για τη διασφάλιση της σωστής βιοασφάλειας, βιοπροστασίας και διαχείρισης κινδύνου, με αποτέλεσμα τη διαρροή του ιού από στο Ινστιτούτο Ιολογίας της Γουχάν», συμπλήρωσε ο δρ. Άντριου Χαφ.

«Η Κίνα ήξερε τους κινδύνους αλλά το πιο σοκαριστικό είναι ότι οι ΗΠΑ τα συγκάλυψαν όλα αυτά», κατέληξε ο Αμερικανός επιστήμονας και πρώην αντιπρόεδρος της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «EcoHealth Alliance», η οποία έχει ως αποστολή την προστασία των ανθρώπων, των ζώων και του περιβάλλοντος από αναδυόμενες μολυσματικές ασθένειες.