Επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη, αναφορικά με τις δηλώσεις του για την στάση των τραπεζών, μετά την αύξηση των επιτοκίων, εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο κ. Ανδρουλάκης υποστηρίζει ότι «ο πρωθυπουργός εμπαίζει εκατομμύρια Έλληνες», καθώς, ξαφνικά σήμερα, όπως λέει, «θυμήθηκε την κερδοσκοπία των τραπεζών, όπως πριν μήνες ανακάλυψε την κοινωνική κατοικία».

«Σταματήστε να κάνετε τον τροχονόμο των κερδών των τραπεζών»

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, μάλιστα, καλεί τον «τάχα ‘ενοχλημένος’ Κυριάκο Μητσοτάκη», να σταματήσει να κάνει «τον τροχονόμο» των κερδών των τραπεζών.

Και σημειώνει ότι η Χαριλάου Τρικούπη, από τις 7 Νοεμβρίου τον κάλεσε να φορολογήσει με έκτακτη εισφορά τα υπερκέρδη, που συσσώρευσαν οι τράπεζες, «επωφελούμενες από το άνοιγμα της ψαλίδας μεταξύ των επιτοκίων καταθέσεων και των επιτοκίων χορηγήσεων, που σημειωτέον είναι το μεγαλύτερο πανευρωπαϊκά», επισημαίνει.

Τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας, αναφέρει στη δήλωσή του ο Νίκος Ανδρουλάκης, «το επιτόκιο καταθέσεων ήταν μόλις 0,05% και το επιτόκιο χορηγήσεων έφτασε στο 4,86%».

«Η κυβέρνηση οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της και να ακολουθήσει το παράδειγμα άλλων ευρωπαϊκών κυβερνήσεων σε ανάλογες περιπτώσεις, σημειώνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, προσθέτοντας χαρακτηριστικά: «Και όχι να μένει παρατηρητής της απελπισίας των πολιτών και των κοινωνικών ανισοτήτων».

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός, στην συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, αναφέρθηκε στο θέμα των τραπεζών, τονίζοντας όιτι «πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη που τους αναλογεί» και καλώντας τις να στηρίξουν τα ευάλωτα νοικοκυριά από την υψηλή κερδοφορία που φαίνεται ότι θα έχουν το 2022.