Οι πολίτες φαίνεται να μην έχουν πειστεί από τις εξηγήσεις του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης για την υπόθεση των υποκλοπών, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Prorata που δημοσιεύει σήμερα η Εφημερίδα των Συντακτών. Η πλειοψηφία πιστεύει ότι η κυβέρνηση γνώριζε για τις παρακολουθήσεις πολιτικών προσώπων, δημοσιογράφων και επιχειρηματιών ενώ το 50% αναφέρει ότι ο πρωθυπουργός θα έπρεπε να παραιτηθεί λόγω της υπόθεσης των υποκλοπών.

Υποκλοπές: Το «Predator» ενοχοποιεί ανυποψίαστα θύματα – Πώς τα παγιδεύει

Τα συμπεράσματα της δημοσκόπησης

Αναλυτικά το 69% φαίνεται να πιστεύει την αυθεντικότητα της λίστας που δημοσιοποίησε η εφημερίδα Documento, καθώς συμφωνεί ότι η κυβέρνηση παρακολουθούσε υπουργούς της, βουλευτές της αντιπολίτευσης, δημοσιογράφους και επιχειρηματίες. Αρνητικά απαντά το 25%.


Γνώριζε ο πρωθυπουργός;

Σε ερώτηση για το εάν για τις υποκλοπές γνώριζε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός – που απευθύνθηκε σε αυτούς που απάντησαν ότι «παρακολουθούνταν τα πρόσωπα που δημοσιεύτηκαν (δηλ. το 69% του δείγματος)- οι πολίτες απαντούν κατά 80% ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης γνώριζε για όλες ή τις περισσότερες από αυτές.


Θα πρέπει να παραιτηθεί ο Μητσοτάκης για την υπόθεση των υποκλοπών;

Το 50% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι «λόγω των παρακολουθήσεων πολιτικών προσώπων, δημοσιογράφων και επιχειρηματιών, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα πρέπει να παραιτηθεί άμεσα από το πρωθυπουργικό αξίωμα, εν αντιθέσει με το 45% που πιστεύει ότι δεν πρέπει να παραιτηθεί.