Επτά χρόνια μετά την προτελευταία μεγάλου μήκους ταινίας του, «Joy», η οποία παρότι είχε καλή κριτική αντιμετώπιση και οδηγήθηκε ως τα Οσκαρ δεν έγινε εισπρακτική επιτυχία, ο σκηνοθέτης Ντέιβιντ Ο. Ράσελ, δημιουργός ταινιών όπως «Οδηγός επιτυχίας», «Οδηγός διαπλοκής» και «The fighter» επιστρέφει με το τελευταίο, ιδιαιτέρως φιλόδοξο  κινηματογραφικό σχέδιό του, «Amsterdam».

Η ταινία όπου πρωταγωνιστούν οι Κρίστιαν Μπέιλ (που κέρδισε το Οσκαρ για το «The fighter»), Μάργκο Ρόμπι, Τζον Ντέιβιντ Γουάσινγκτον, Ρόμπερτ Ντε Νίρο αλλά και ο Κρις Ροκ, έχει σίγουρα πολύ ενδιαφέρον θέμα: είναι εμπνευσμένη από το Business Plot, μια πολιτική συνωμοσία του 1933 στην οποία πλούσιοι Αμερικανοί επιχειρηματίες και τραπεζίτες σχεδίαζαν ένα στρατιωτικό πραξικόπημα για να ανατρέψουν τον Πρόεδρο Φράνκλιν Ντιλάνο Ρούσβελτ και να τον αντικαταστήσουν με μια οργάνωση βετεράνων φασιστών με επικεφαλής τον Υποστράτηγο του Σώματος Πεζοναυτών των ΗΠΑ. Σμέντλεϊ Μπάτλερ (στην ταινία ο Μπάτλερ εμφανίζεται με άλλο όνομα και τον υποδύεται ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο).

Ο Μπάτλερ αποκάλυψε την πλοκή σε μια κατάθεση ενόρκως στην Ειδική Επιτροπή Αντιαμερικανικών Δραστηριοτήτων της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ το 1934. Η επιτροπή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι όντως είχε κατασκευαστεί μια συνωμοσία, αλλά κανένας από τους συνωμότες δεν διώχθηκε ποινικά.

Περισσότερα για την ταινία την Πέμπτη που μας έρχεται καθώς ανοίγει σε μεγάλο κύκλωμα αίθουσες σε διανομή Feelgood Entertainment. Ως τότε, μια γεύση από το τρέιλερ της είναι αρκετή για να βάλει κάθε ενδιαφερόμενο στην ατμόσφαιρά της.