Για έκτη συνεχή χρονιά ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος «ΠΑΝΤΑΒΡΕΧΕΙ», ο οποίος ιδρύθηκε το 2015 από μια ομάδα ανθρώπων με όραμα και αγάπη για την περιοχή της Νότιας Ευρυτανίας, διοργανώνει τα 6α Παραποτάμια 2022 – «Κρικελοπόταμος, ο Βρεγμένος Δρόμος».

Μια αξέχαστη εμπειρία και «δοκιμασία» αναμένει τους λάτρεις του φυσικού τοπίου και των ξεχωριστών σπορ, όπως το river trekking (η πεζοπορία στο ποτάμι), καθώς θα έχουν την μοναδική δυνατότητα να διασχίσουν μια διαδρομή 7,960 χιλιομέτρων, εκ των οποίων τα 7,360χλμ μέσα στην κοίτη του ποταμού και 600 μέτρα μονοπάτι, ενώ θα περάσουν 35 περάσματα μέσα στο νερό με ύψος νερού μέχρι 50 εκ.

Στόχος του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου «ΠΑΝΤΑΒΡΕΧΕΙ» είναι να δώσει την δυνατότητα στους λάτρεις του river trekking και όχι μόνο, την ευκαιρία να ανακαλύψουν πρωτόγνωρες φυσικές ομορφιές και προκλήσεις. Εκτός από τα «Παραποτάμια», ο ΕΟΣ «ΠΑΝΤΑΒΡΕΧΕΙ» ανοίγει και συντηρεί μονοπάτια μιας άλλης εποχής, βραβεύει τους ανθρώπους που συνέβαλαν σε αυτόν τον τόπο. «Χρόνια με χαρές αλλά και απογοητεύσεις αλλά πάντα με πίστη και αφοσίωση. Σε όλα αυτά τα χρόνια της πορείας του συλλόγου γίναμε φίλοι, κάναμε όνειρα και δράσαμε μαζί», αναφέρουν οι άνθρωποι του συλλόγου, οι οποίοι συνεχίζουν το έργο τους ακάθεκτοι.

ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ –ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΑ

ΕΚΤΑ ΠΑΡΑΠΟΤΑΜΙΑ 2022 – (Κρικελοπόταμος ο βρεγμένος δρόμος) –  Mixed river and trail crossing race and leisure trekking – Μικτός Αγώνας διάσχισης ποταμού και μονοπατιού και οδοιπορία  αναψυχής

Ο σύλλογος ΕΟΣ Πανταβρεχει στις 7-8-2022 ΓΙΑ  ΕΚΤΗ ΣΥΝΕΧΌΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΆ διοργανώνει τον μικτό αγώνα διάσχισης ποταμού και  μονοπατιού και αναψυχής  από Διπόταμα Προυσού -Γέφυρα Μπακογιάννη –Πλατεία Προδρόμου.

Η εκδήλωση αποτελεί συνδιοργάνωση με  Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας και τον ΟΠΑΣΤΕ-Π.Ε.ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ και τον ΔΗΜΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ.

Ώρα προσέλευσης 8.30  -9.00 π.μ., εκκίνηση 9.30 π.μ., διαδρομή 7,960 χιλιομέτρων. Τα 7,360χλμ μέσα στην κοίτη του ποταμού και 600 μέτρα μονοπάτι – 35 περάσματα μέσα στο νερό, ύψος νερού μέχρι 50 εκ.

Θα υπάρχουν τρείς ηλικιακές κατηγορίες ανδρών και γυναικών και μια παίδων-εφήβων Θα δοθούν κύπελλα και μπλουζάκια στον πρώτο και πρώτη κάθε κατηγορίας  Μετάλλια και μπλουζάκια στους δεύτερο και τρίτο, καθώς και αναμνηστικά σε όλους και όλες. Οι συμμετέχοντες με υπεύθυνη δήλωση θα δηλώνουν την ατομική τους ευθύνη της συμμετοχής.

ΗΛΙΚΙΑΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΠΑΙΔΩΝ 12 έως 16 ετών

ΑΝΔΡΕΣ

1)    17  έως  29  ετών

2)     30-.εως 40  ετών

3)    41 .έως 55  ετών

4)     56  ετών και άνω

ΓΥΝΑΙΚΕΣ

1)      17 έως    35 ετών

2)      36 έως    49 ετών

3)      50  ετών και άνω

Προτεινόμενος  ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ: Σακίδιο, παγούρι με νερό, σνακ, παπούτσια ποταμοδιάσχισης, Μπατόν, φούτερ η fleece, αντιανεμικό, γυαλιά ηλίου, αντηλιακό, ατομικό φαρμακείο, ενώ καλό είναι να υπάρχει και μια δεύτερη αλλαξιά όπως και δεύτερα παπούτσια.

Η συμμετοχή στον αγώνα είναι 12  ευρώ για άνω των 12  ετών και 6 ευρώ για κάτω των 12 ετών που καταβάλλονται στην έναρξη του αγώνα παραλαμβάνοντας το νούμερο συμμετοχής και το εισιτήριο στους διοργανωτές του ΕΟΣ Πανταβρέχει.

Δωρεάν μεταφορά με λεωφορείο από ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ προς ΔΙΠΟΤΑΜΑ και  από το χωριό ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ Ευρυτανίας προς στη θέση ΔΙΠΟΤΑΜΑ (αρχή εκκίνησης του αγώνα). Οι συμμετέχοντες μπορούν να έρθουν με τα οχήματα τους στον Πρόδρομο και από εκεί θα μεταφερθούν στην εκκίνηση. Ώρα αναχώρησης από Πρόδρομο 7.00 π.μ. Το λεωφορείο θα έχει στάση και στα χωριά Καστανιά-Τόρνο-Προυσό.

Επιστροφή σε όσους θέλουν με το λεωφορείο για Καστανιά-Τόρνο-Προυσό-Διπόταμα- Καρπενήσι μετά το πέρας της απονομής και του φαγητού

Εφοδιασμός με μπουκάλι νερό και σνακ στην εκκίνηση και στη γέφυρα Μπακογιάννη

Οι συμμετέχοντες θα χωριστούν σε δύο ομάδες Μία αγωνιστική και μία ομάδα απλής συμμετοχής Η δεύτερη ομάδα με της οδηγίες του αρχηγού και απολαμβάνοντας την διαδρομή  θα προχωρήσει στον τερματισμό της διαδρομής.

Η βράβευση των αθλητών θα γίνει σε 3 ώρες μετά την εκκίνηση ενώ από το κυλικείο της πλατείας θα προσφερθούν δωρεάν φαγητό και ένα ποτό.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση: Δήλωση συμμετοχής και υπεύθυνη δήλωση μέχρι και 5 ημέρες πριν την έναρξη στο email eopantavrexei@gmail.com.

Στη σελίδα του Συλλόγου μπορείτε να δείτε εικόνες και αποτελέσματα από όλες τις προηγούμενες εκδηλώσεις καθώς και πληροφορίες www.eospantavrexei.gr.

(Τηλ επικοινωνίας για όποια πληροφορία και εγγραφή: Ντέκας Βασίλης 2237080629 – 6945379506 – Βαστάκης Στάθης 6979044141 – Σταυρόπουλος Γιώργος 6974095796 – Παλαιός  Γεράσιμος 6944151508).