Eνα Boeing-737, έτοιμο για μια πτήση Αθήνα – Καβάλα. Μια αεροσυνοδός στα πρόθυρα νευρικής κρίσης. Γιατί; Τα σιδεράκια που έβαλε στα δόντια της προσφάτως καταστρέφουν το χαμόγελό της. Πως θα το αντιμετωπίσει;

Η παραπάνω σύνοψη είναι της μικρού μήκους ταινία «Airhostess-737» του Θανάση Νεοφώτιστου που ετοιμάζεται για την δική της «φεστιβαλική πτήση» καθώς το 75ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο (3-18 Αυγούστου) την επέλεξε για το διαγωνιστικό τμήμα του. Οι Λένα Παπαληγούρα, Κωνσταντίνα Κουτσονάσιου πρωταγωνιστούν,  ενώ στην ταινία ακούγεται και η φωνή της Χάρις Αλεξίου.

Το φεστιβάλ του Λοκάρνο είναι ένα από τα παλαιότερα φεστιβάλ της Ευρώπης και προωθεί ως επί το πλείστο νέους δημιουργούς. Η παρουσία του  «Airhostess-737» έρχεται να προστεθεί  στις σημαντικές επιτυχίες της ελληνικής ταινίας μικρού μήκους κατά την τελευταία πενταετία. Οι συνεχείς διακρίσεις  και η σταθερή διεθνής αποδοχή των νέων κινηματογραφιστών δημιουργούν αισιοδοξία για το μέλλον και την προοπτική του ελληνικού σινεμά στον ευρωπαϊκό χώρο.

Σύμφωνα με τον Θανάση Νεοφώτιστο, «το «Αirhostess-737 ολοκληρώνει μια τριλογία με μικρού μήκους ταινίες για έναν δρόμο, ένα ταξίδι, μια διαδρομή» μετά τις επίσης μικρού μήκους «Λεωφόρος Πατησίων» και «Route-3».

Αυτό τον καιρό ο σκηνοθέτης βρίσκεται στο τελικό στάδιο προετοιμασίας της πρώτης μεγάλου μήκους ταινίας του «Το αγόρι με τα γαλάζια μάτια», που έχει ήδη ενταχθεί σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου το οποίο εκφράζει την ικανοποίησή του γιατί η ταινία «Airhostess-737», παραγωγή των Ιωάννα Μπολομύτη και Δημήτρη Τσακαλέα  γυρίστηκε στο πλαίσιο του Ειδικού Προγράμματος Covid-19, χρηματοδοτούμενη από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού μέσω του ΕΚΚ.