Ο διοικητής του Καραμανδάνειου νοσοκομείου, Παύλος Αθανασόπουλος, μίλησε στο «Χαμογέλα και Πάλι» ξεκαθαρίζοντας πως ουδέποτε χορηγήθηκε στην Τζωρτζίνα η ουσία διαζεπάμη, καταρρίπτοντας τους ισχυρισμούς της Ρούλας Πισπιρίγκου ότι δόθηκε από το νοσοκομείο.

Για την ουσία διαζεπάμη που έψαχνε η Ρούλα Πισπιρίγκου στο διαδίκτυο, ο κ. Αθανασόπουλος είπε πως, « Όχι, όχι, δεν χορηγήθηκε ποτέ, καμία από τις 4 μέρες. Το παιδί απ΄όσο γνωρίζω δεν έκανε καθόλου σπασμούς εδώ πέρα, δεν έκανε καθόλου σπασμούς. Της κάναμε κάποιες εξετάσεις. Και ο νευρολόγος και ο καρδιολόγος την είδε. Ο δε νευρολόγος της είχε κάνει και ηλεκτροεγκεφαλογράφημα και τα λοιπά, και όλες οι εξετάσεις, και οι αιματολογικές, και τα πάντα. Δεν είχε φανεί κάτι, ήταν όλες αρνητικές», ανέφερε αρχικά ο κ. Αθανασόπουλος.

Το παιδί έμεινε μέσα 4 μέρες από όσο θυμάμαι. Όταν ήταν να πάρει εξιτήριο, ξαφνικά άρχισε να έχει συμπτώματα, πονόκοιλο, τάση προς έμετο, και μία ελαφρά δύσπνοια, στην οποία χορηγήθηκε ρινικό οξυγόνο και στη συνέχεια έπαθε ανακοπή, στην οποία έγινε ΚΑΡΠΑ περίπου στα 50 λεπτά και επανήλθε. Και πήγε στο Ρίο.

«Μου δημιουργήθηκαν υποψίες μετά την ανακοπή»

Για το εάν του κινήθηκαν υποψίες μετά την ανακοπή, ο κ. Αθανασόπουλος ανέφερε πως, «Εννοείται. εννοείται αυτό. Χωρίς να υπάρχουν προβλήματα σε θέματα υγείας, και τα λοιπά, και όλα αυτά στο παιδί, εννοείται. Και απ΄τη στιγμή που είχε μείνει μέσα τις πρώτες μέρες και από το ότι τα συμπτώματα που μας έλεγε η μητέρα ήταν συγκεκριμένα, και εμείς δεν βρήκαμε κάτι, ε βέβαια και μας κινήθηκαν υποψίες. Γι΄αυτόν τον λόγο, ενημερώσαμε στη συνέχεια και τον κ. Ηλιάδη από το Ρίο, που το παιδί θα συνέχιζε την νοσηλεία του».

Για το εάν ενημερώθηκαν οι Αρχές, δήλωσε πως, «Όχι δεν ενημερώθηκαν οι Αρχές. Με τί αποδείξεις να ενημερώσουμε τις αρμόδιες αρχές; Τί να πούμε; Εάν υποψιαστούμε κάτι κατά τη διάρκεια της νοσηλείας, τότε παίρνουμε τις αρχές. Δηλαδή σε ξυλοδαρμούς, σε εγκαύματα σε τέτοια».

«Τώρα εάν ένα παιδί έπαθε ανακοπή, θα ψάξουμε να βρούμε την αιτία που έπαθε ανακοπή. Είχαμε κάνει καρδιολογική εκτίμηση στο Ρίο, γιατί στο Ρίο είναι ο καρδιολόγος που κάνει τις εκτιμήσεις τις παιδιατρικές, και μας είχε πει ότι δεν έχει δει κάτι, του είχε κάνει και υπέρηχους και τα πάντα, δεν έβλεπε κάτι στο παιδί, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι κάτι δεν πρέπει να ψαχτεί, υπάρχουν πολλές αιτίες που προκαλούν ανακοπή»

«Το παιδί έπαθε ανακοπή, και προσπάθησε πάρα πολύ ο αναισθησιολόγος και όλοι οι γιατροί έπεσαν πάνω του να το επαναφέρουν. Το κατόρθωσαν μετά από 50 λεπτά και μετά μεταφέρθηκε στο Ρίο. Μας είχε κινηθεί η περιέργεια γιατί ήταν το 3ο παιδί. Κάτι συνέβαινε, δεν ήταν τυχαίο», πρόσθεσε.

Ιδίως η Τζωρτζίνα που ήταν το μεγαλύτερο παιδί και μέχρι τώρα δεν είχε ενδείξεις από πλευράς υγείας ότι είχε προβλήματα. Είχε ξανανοσηλευτεί το παιδί και δεν είχε διαπιστωθεί ποτέ κάποιο πρόβλημα», επεσήμανε ο κ. Αθανασόπουλος.