Ευχαριστήριο μήνυμα προς την Ελλάδα έστειλε ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι μετά την ομιλία του στην ελληνική Βουλή. Μάλιστα, κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να αξιοποιήσει την επιρροή της στην ΕΕ για να οργανωθεί η διάσωση αμάχων από τη Μαριούπολη.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι στο μήνυμά του χαρακτηρίζει ως «ήρωες» τους δύο στρατιώτες που μίλησαν από τη Μαριούπολη παρά τις σφοδρές αντιδράσεις που έχουν υπάρξει για την ομιλία του μέλους του νεοναζιστικού Τάγματος Αζόφ.

Αναλυτικά το νέο μήνυμα Ζελένσκι

«Είμαι ευγνώμων στην Ελλάδα για την ανθρωπιστική και αμυντική υποστήριξη που έχει ήδη παράσχει στην Ουκρανία. Είμαι ευγνώμων για την υποστήριξη της πολιτικής των κυρώσεων του δημοκρατικού κόσμου. Αλλά ο πόλεμος συνεχίζεται.

Η καταστροφή της Μαριούπολης συνεχίζεται. Έχετε ακούσει αυτούς τους ήρωες. Η απέλαση των ανθρώπων από τα εδάφη όπου ήρθαν τα ρωσικά στρατεύματα συνεχίζεται. Σας καλώ να χρησιμοποιήσετε την επιρροή του κράτους σας και τις δυνατότητές σας, ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για να οργανώσετε τη διάσωση της Μαριούπολης.

Σας καλώ να κάνετε περισσότερα για να κάνετε τη Ρωσία να επιδιώξει την ειρήνη και να εγκαταλείψει ακόμη και τα όνειρά της για την κατάκτηση της Ουκρανίας», έγραψε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο Telegram.