Πυρκαγιά ξέσπασε σε δεξαμενή πετρελαίου στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας πριν από έναν αγώνα της Φόρμουλα 1, αναφέρει το Reuters.

Στο σημείο της έκρηξης βρίσκονται εγκαταστάσεις της πετρελαϊκής Aramco. Ο πετρελαϊκός γίγαντας Aramco διαθέτει αρκετές εγκαταστάσεις στην πόλη Τζέντα της Ερυθράς Θάλασσας

Σε βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο φαίνεται πως έχει ξεσπάσει μεγάλη πυρκαγιά. Δεν είναι γνωστή για την ώρα η αιτία της έκρηξης. Ωστόσο υπάρχουν αναφορές ότι πίσω από την επίθεση βρίσκονται οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης.

Η οργάνωση Χούθι ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ότι θα εκδώσει ανακοίνωση για μια μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση «βαθιά μέσα στην επικράτεια της Σαουδικής Αραβίας».

Σήμερα διεξάγονται οι ελεύθερες δοκιμές των οδηγών των αγωνιστικών μονοθεσίων της Formula 1 της Σαουδικής Αραβίας σε πίστες που βρίσκονται κοντά στο σημείο όπου σημειώθηκε η μεγάλη έκρηξη, όπως φαίνεται και σε φωτογραφίες που έχουν αναρτηθεί στο Twitter.

Βίντεο από το σημείο που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν να συνεχίζονται οι δοκιμές των αγώνων με μεγάλα σύννεφα καπνού να διακρίνονται στο βάθος.

Δεύτερη έκρηξη μέσα σε λίγες ημέρες

Η αιτία της πυρκαγιάς δεν έγινε αμέσως γνωστή. Η κρατική εταιρεία πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας και τα κρατικά μέσα ενημέρωσης δεν επιβεβαίωσαν αμέσως το περιστατικό. Ωστόσο, αυτό έρχεται λίγες ημέρες μετά από παρόμοια επίθεση σε δεξαμενή πετρελαίου της Τζέντα.

Η πυρκαγιά φαίνεται να επικεντρώνεται στο ίδιο εργοστάσιο πετρελαίου της Βόρειας Τζέντα, αναφέρει το Associated Press.

Το North Jeddah Bulk Plant αποθηκεύει ντίζελ, βενζίνη και καύσιμα αεροσκαφών για χρήση στην Τζέντα, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του βασιλείου. Αντιπροσωπεύει πάνω από το ένα τέταρτο του συνόλου των προμηθειών της Σαουδικής Αραβίας και προμηθεύει επίσης καύσιμα ζωτικής σημασίας για τη λειτουργία μιας περιφερειακής μονάδας αφαλάτωσης.