Σύροι παραστρατιωτικοί δηλώνουν έτοιμοι να αναπτυχθούν στην Ουκρανία για να πολεμήσουν για να υποστηρίξουν «τη σύμμαχο Ρωσία», αλλά δεν έχουν λάβει ακόμη οδηγίες να ξεκινήσουν, δήλωσαν στο Reuters δύο διοικητές τους.

Ο Ναμπίλ Αμπντάλα, διοικητής των παραστρατιωτικών Δυνάμεων Εθνικής Άμυνας (NDF), δήλωσε έτοιμος να χρησιμοποιήσει την τεχνογνωσία «αστικής μάχης» που αποκτήθηκε κατά τη διάρκεια του συριακού πολέμου και να βοηθήσει τη Ρωσία, μιλώντας στο Reuters.

«Μόλις λάβουμε οδηγίες από τη συριακή και τη ρωσική ηγεσία, θα πολεμήσουμε αυτόν τον δίκαιο πόλεμο», είπε ο Aμπντάλα στις 14 Μαρτίου, τέσσερις ημέρες αφότου ο Βλαντιμίρ Πούτιν έδωσε το πράσινο φως για 16.000 «εθελοντές» από τη Μέση Ανατολή να αναπτυχθούν στην Ουκρανία.

«Δεν φοβόμαστε αυτόν τον πόλεμο και είμαστε έτοιμοι για αυτόν μόλις έρθουν οδηγίες να πάμε και να συμμετάσχουμε. Θα τους δείξουμε αυτό που δεν είδαν ποτέ… Θα κάνουμε πολέμους στους δρόμους και θα (εφαρμόσουμε) τις τακτικές που αποκτήσαμε κατά τη διάρκεια των μαχών με τις οι οποίες νικήσαμε τους τρομοκράτες στη Συρία» πρόσθεσε.