Σήμερα Τετάρτη η Ενωση Ελλήνων Εφοπλιστών θα έχει τη γενική της συνέλευση και τις αρχαιρεσίες της για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου για την επόμενη τριετία. Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο θα συγκροτηθεί σε σώμα την επόμενη ημέρα 10 Φεβρουαρίου 2022 εκλέγοντας και τον νέο πρόεδρο.

Πρόκειται για μια σπουδαία στιγμή στη νεότερη ιστορία της Ενωσης, που να θυμίσουμε ότι πριν από λίγα χρόνια, το 2016, γιόρτασε ήδη την πρώτη εκατονταετία από την ίδρυσή της το 1916, δεδομένου ότι ο απερχόμενος πρόεδρος, κ. Θεόδωρος Βενιάμης, είναι από τους μακροβιότερους προέδρους στην ιστορία της Ενωσης και η θητεία του συνέπεσε με μια περίοδο της ελληνικής νεότερης Ιστορίας με πολλές οικονομικές και πολιτικές προκλήσεις και αναταραχές.

Ο απερχόμενος πρόεδρος της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών κ. Θεόδωρος Βενιάμης είναι από τους μακροβιότερους προέδρους στην ιστορία της Ενωσης και η θητεία του συνέπεσε με μια περίοδο της ελληνικής νεότερης Ιστορίας με πολλές οικονομικές και πολιτικές προκλήσεις και αναταραχές

Η ναυτιλία είναι εθνικό απόκτημα

Είναι ο πρόεδρος που κλήθηκε να εκπροσωπήσει τα θεμιτά συμφέροντα της πρώτης ναυτιλίας απέναντι σε εννέα κυβερνήσεις, μαζί με τις υπηρεσιακές και πληθώρα υπουργών Οικονομικών και Ναυτιλίας, καθώς και απέναντι σε έξωθεν κέντρα εξουσίας.

Κατά κοινή ομολογία ο κ. Βενιάμης κατάφερε με αδιαμφισβήτητη επιτυχία να πείσει τους κυβερνώντες, ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης, ότι η ναυτιλία είναι για την Ελλάδα εθνικό απόκτημα και πρέπει να μείνει συνδεδεμένη με τον τόπο της.

Κατάφερε επίσης να δώσει στην Ενωση έναν πιο εξωστρεφή χαρακτήρα και κυρίως να φέρει τη ναυτιλία πιο κοντά στην κοινωνία, μέσω της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, μιας καινοτόμου πρωτοβουλίας για παραγωγικό κλάδο, αφού λειτουργεί ως συλλογικό όργανο της κοινωνικής του υπευθυνότητας και παράλληλα με ατομικές ενέργειες κοινωνικής προσφοράς των μελών της ναυτιλίας.

«Ενωμένοι την επόμενη ημέρα»

Οι ομιλούντες στους κύκλους της ναυτιλίας μιλούν για έναν άνθρωπο δίκαιο, οραματιστή, προσιτό σε όλους τους συναδέλφους του, μικρούς και μεγάλους σε επιχειρηματικό εκτόπισμα, πρόθυμο να βοηθήσει και να συμβουλεύσει, δυνατό διαπραγματευτή για τα συμφέροντα του κλάδου, που υπηρέτησε τη ναυτιλία όχι μόνο ως πρόεδρος, αλλά και κατά τη διάρκεια της συμμετοχής του στα κοινά για 35 χρόνια, με πάθος.

«Πιστεύω» του ήταν και είναι, και τώρα που υπάρχει ένα έντονο εκλογικό κλίμα στην Ενωση για τη διαδοχή, ότι την επόμενη ημέρα «όλοι ενωμένοι με τα μανίκια ψηλά για το καλό του κλάδου και του τόπου».

Οι εφετινές εκλογές έχουν αποκτήσει μία ξεχωριστή διάσταση και γιατί για πρώτη φορά στην ιστορία της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών μία γυναίκα πλοιοκτήτρια/εφοπλίστρια, η κυρία Μελίνα Τραυλού, είναι υποψήφια για το αξίωμα της προέδρου της Ενωσης.

Η κυρία Τραυλού ηγείται της μοναδικής ελληνικής ναυτιλιακής εταιρείας μεταφοράς οχημάτων, της Neptune Lines Shipping & Managing Enterprises.

Από πολύ μικρή ηλικία, δίπλα στον πατέρα της Νίκο Τραυλό, μπήκε στα δύσκολα και απαιτητικά, βαθιά νερά της ναυτιλίας.

Με σπουδές στις ΗΠΑ και με ισχυρές διασυνδέσεις σε Ευρώπη, Κίνα και αραβικό κόσμο, αποτελεί έναν σημαντικό «παίκτη» της επιχειρηματικής ζωής της χώρας. Είναι ενεργό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών τα τελευταία 15 χρόνια και σήμερα κατέχει τη θέση της γραμματέως του Προεδρείου της Ενωσης, διανύοντας τη δεύτερη επιτυχημένη θητεία της σε αυτό και θεωρείται η ψυχή, αλλά και ο νους πίσω από τη ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ των ελλήνων εφοπλιστών.

Εργατική, με έμπρακτη κοινωνική ευαισθησία, ενωτική, με στρατηγική σκέψη και όραμα, θεωρείται από την (συντριπτική) πλειοψηφία του εφοπλιστικού κόσμου, σε εγχώριο αλλά και παγκόσμιο επίπεδο, ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση, να συνεχίσει και να εξελίξει το πολυεπίπεδο έργο της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών στο σύγχρονο, ιδιαίτερα απαιτητικό, παγκόσμιο οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον.

Οι 42 υποψήφιοι από την εφοπλιστική κοινότητα

Στις εκλογές για την ανάδειξη του νέου διοικητικού συμβουλίου της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών υποψήφιος θα είναι και ο πρόεδρος της ναυτιλιακής εταιρείας Capital Product Partners LP κ. Ευάγγελος Μαρινάκης ενώ συνολικά συμμετέχουν 42 υποψήφιοι από την εφοπλιστική κοινότητα:

– Αγγελάκης Γεώργιος, Αγγελικούση Μαρία, Αγγελόπουλος Γεώργιος, Βενιάμης Νικόλαος, Γιουρούκος Γεώργιος, Δραγνής Ιωάννης, Ευσταθίου Φίλιππος, Ιωαννίδης Ιωάννης, Κανελλάκης Φραγκίσκος, Καραγεωργίου Γεώργιος, Καρούσης Κωνσταντίνος, Κολλάκης Παντελής, Κουμάνταρος Ιωάννης, Κούστας Ιωάννης, Κωνσταντακόπουλος Κωνσταντίνος, Λαιμός Αντώνιος – Θωμάς, Λαλιώτης Βασίλειος, Λεκανίδης Στέφανος, Λιβανός Γεώργιος, Λουδάρου Αννα, Λύρας Ιωάννης, Λως Δημήτριος, Μακρυμίχαλος Γεώργιος, Μαργαρώνης Γεώργιος, Μαρτίνος Νικόλαος, Μπακολίτσας Βασίλειος, Μποδούρογλου Κατερίνα, Νομικός Μάρκος, Ξυλάς Ιωάννης, Οικονόμου Γεώργιος, Παληού Σεμίραμις, Παπαγιαννόπουλος Βασίλειος, Παππάς Αλέξανδρος, Προκοπίου Ιωάννα, Σαρακάκης Δημήτριος – Φραγκίσκος, Τραυλού Μελπομένη, Φαφαλιός Δημήτριος, Φραγκίστα Μαρία, Φράγκου Αγγελική, Χανδρής Μιχαήλ, Χατζηγιάννης Νικόλας – Αντριου