Περίπου 40 γραφεία με 800-1.000 γυναίκες-συνοδούς και άλλες περίπου 1.000 νεαρές που προσεγγίζονται σε 20-30 νυκτερινά κέντρα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και καλούνται σε ιδιωτικά πάρτι γόνων πλούσιων οικογενειών και φίλων τους, με δραματικά πολλές φορές επακόλουθα, αποτελούν τη «μεγάλη εικόνα» των καταγγελιών της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα για βιασμό της το βράδυ της Πρωτοχρονιάς.

Σε μια υπόθεση που έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη και ερευνάται διεξοδικά σε όλες της τις διαστάσεις από την ΕΛ.ΑΣ. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι τον τελευταίο ενάμιση χρόνο στη χώρα μας έχουν καταγραφεί έξι περιπτώσεις γυναικών που έπεσαν θύματα βιασμού με τη χρήση ναρκωτικών ουσιών και του επονομαζόμενου υπνωτικού «χαπιού του βιασμού», το οποίο υποστηρίζει ότι έλαβε η 24χρονη σε άγνωστη χρονική στιγμή. Με την ΕΛ.ΑΣ. να συνεχίζει με γοργούς ρυθμούς – και από έναν κύκλο 25 μαρτύρων – να εξετάζει τι ακριβώς συνέβη έτσι ώστε να επιβεβαιωθεί με ακλόνητα στοιχεία η σεξουαλική κακοποίηση της 24χρονης, αλλά και να προσδιοριστεί αν υπάρχουν και άλλες παράμετροι με την εμπλοκή κυκλώματος σωματεμπορίας στο πολυσυζητημένο πάρτι. Και όλα αυτά ενώ αναμένονται, μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή, τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων από πιστοποιημένο εργαστήριο της Ελβετίας, προκειμένου να διαπιστωθεί αν η 24χρονη είχε λάβει υπνωτική ουσία.

 Ο καταγγελλόμενος βιασμός της στη συνέχεια πρωτοχρονιάτικου πάρτι σε πολυτελές ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης που είχε οργανώσει γόνος πλούσιας οικογένειας με τρία ακόμη πρόσωπα (τον αδελφό του, τον γιο οικογένειας εφοπλιστών και έναν Ελληνοαμερικανό) είχε αποκαλυφθεί το πρώτο 24ωρο του νέου χρόνου. Με τον κατηγορούμενο να υποστηρίζει ότι υπήρξε συναίνεση της 24χρονης και να αφήνεται, τότε, ελεύθερος. Ομως την τελευταία εβδομάδα υπήρξε νέος κύκλος ενδιαφέροντος, με τις δικαστικές αρχές να διερευνούν την εμπλοκή και άλλων προσώπων στην καταγγελλόμενη κακοποίηση της κοπέλας, ενώ εξετάστηκε αν στο ίδιο ιδιωτικό πάρτι, σε σουίτα του 4ου ορόφου στο ίδιο ξενοδοχείο, υπήρχαν – ανάμεσα στους 15-17 καλεσμένους – θύματα κυκλώματος σωματεμπορίας ή αν υπήρξε σεξουαλική εκμετάλλευση και άλλων κοριτσιών.

Η 24χρονη κατέθεσε ότι είχε μεταβεί στο πάρτι ύστερα από πρόσκληση ενός «μετρ» που εργαζόταν σε κοσμικό κέντρο της Θεσσαλονίκης. Η κακοποίησή της φέρεται να έγινε μετά την προσωρινή αναχώρησή της από το ξενοδοχείο και την επάνοδό της σε αυτό περίπου στις τέσσερις τα ξημερώματα. Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. και οι δικαστικές αρχές επιχειρούν να δώσουν σαφή εξήγηση σε 7-8 διαφοροποιήσεις που υπάρχουν ανάμεσα στις δύο καταθέσεις της και σε εκείνες του κατηγορουμένου, των φίλων του και άλλων παρευρισκομένων στο πάρτι.

Διαβάστε περισσότερα στο ΒΗΜΑ της Κυριακής που κυκλοφορεί