Πανέτοιμος είναι ο πλανήτης για να πει «αντίο» στο 2021 και να υποδεχτεί το νέο έτος.

Στη σκιά της πανδημίας του κοροναϊού, η έλευση του 2022 θα εορταστεί σε κάθε γωνιά του κόσμου, με την ελπίδα ότι οι καλύτερες ημέρες θα έρθουν σύντομα.

Στην Παραμονή της Πρωτοχρονιάς λοιπόν, έχει αφιερώσει το σημερινό doodle της η Google.

Συγκεκριμένα, για την τελευταία ημέρα του 2021 δημιούργησε ένα ξεχωριστό σχέδιο με πολύχρωμα φώτα, ένα καπέλο ενός πάρτι και μια καραμέλα, η οποία είναι έτοιμη να σκάσει μόλις το ρολόι χτυπήσει μεσάνυχτα και αλλάξει το ημερολογιακό έτος.

Πίσω του ξεπροβάλλει ένας κίτρινος κύκλος, όπως ο ήλιος που ανατέλλει. Μάλιστα, πατώντας πάνω στο εικονίδιο, πέφτει χαρτοπόλεμος.

Η Google έχει επίσης ένα μήνυμα για τους χρήστες της που λέει: «Αποχαιρετάμε το 2021 – Καλή Πρωτοχρονιά!».

Δείτε το doodle

Στο Γρηγοριανό ημερολόγιο, η Παραμονή της Πρωτοχρονιάς (σε κάποιες χώρες λέγεται Η νύχτα του Αγίου Σιλβέστρου), είναι η τελευταία μέρα του έτους είναι, στις 31 Δεκεμβρίου.

Σε πολλές χώρες, η Παραμονή της Πρωτοχρονιάς γιορτάζεται με βραδινά Πάρτι, όπου πολλού άνθρωποι χορεύουν, τρώνε, πίνουν και βλέπουν ή ρίχνουν πυροτεχνήματα.

Οι εορτασμοί συνεχίζονται και μετά τα μεσάνυχτα, την Ημέρα της Πρωτοχρονιάς (1η Ιανουαρίου).

Τα Νησιά Γραμμής Ισημερινού (μέρος του Κιριμπάτι) και το Τόνγκα, είναι παραδείγματα περιοχών που καλωσορίζουν πρώτες το νέο έτος, ενώ το Μπαίηκερ (ένα ακατοίκητο μέρος στις Απομακρυσμένες Νησίδες των Ηνωμένων Πολιτειών) και η Αμερικανική Σαμόα είναι από τις τελευταίες.