Ως επί το πλείστον, ο Bill Gates είναι αισιόδοξος για το 2022. Αλλά ο δισεκατομμυριούχος συνιδρυτής της Microsoft εξακολουθεί να έχει μερικές ανησυχίες για το επόμενο έτος.

Σε πρόσφατη ανάρτησή για το τέλος του έτους με τίτλο «Λόγοι για αισιοδοξία μετά από μια δύσκολη χρονιά», ο Bill Gates κάνει πολλαπλές ρόδινες προβλέψεις — από την πανδημία της Covid που δυνητικά τερματίζει μέχρι την επερχόμενη ανάπτυξη του metaverse.

Αλλά σύμφωνα με τον Gates, ένα συγκεκριμένο πρόβλημα θα μπορούσε να επιβραδύνει ή να εκτροχιάσει μεγάλο μέρος αυτής της προόδου: η δυσπιστία των πολιτών προς τις κυβερνήσεις. «Είναι ένα από τα θέματα που ανησυχώ περισσότερο για το 2022» έγραψε.

Οι δημόσιοι θεσμοί, σημείωσε ο Gates, πρέπει να είναι σημαντικοί παίκτες σε μάχες όπως η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής ή η πρόληψη της επόμενης πανδημίας. Αλλά μπορούν να κάνουν τόσα πολλά μόνο εάν έχουν την υποστήριξη των ανθρώπων.

«Αν οι άνθρωποι σας δεν σας εμπιστεύονται, δεν πρόκειται να υποστηρίξουν σημαντικές νέες πρωτοβουλίες», έγραψε ο Γκέιτς. «Και όταν εμφανίζεται μια μεγάλη κρίση, είναι λιγότερο πιθανό να ακολουθήσουν τις απαραίτητες οδηγίες για να ξεπεράσουν την καταιγίδα».