Ο χρόνος διεξαγωγής των εκλογών, η έξοδος της χώρας από το καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας μέσα στο 2022 και η διατήρηση των υψηλών ρυθμών ανάπτυξης είναι τα βασικά θέματα που απασχολούν το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και βάσει αυτών προγραμματίζει τις επόμενες κινήσεις.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του «Βήματος της Κυριακής», ο σχεδιασμός έχει ως βασικό στρατηγικό πλάνο – Plan A όπως το χαρακτηρίζουν αρμοδίως – τη διεξαγωγή βουλευτικών εκλογών την άνοιξη του 2023 (η συνταγματική προθεσμία εκπνέει τον Ιούνιο του ίδιου έτους) και μέσα σε αυτό το διάστημα όποια απόφαση παρθεί δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να θέτει σε κίνδυνο την ανάπτυξη της χώρας.

Ωστόσο, το γεγονός ότι η Ελλάδα θα έχει βγει εντός του επόμενου έτους από τα «δεσμά» της ενισχυμένης εποπτείας και των μνημονιακών υποχρεώσεων που απορρέουν από την υπογραφή του τρίτου μνημονίου το 2015 από τον ΣΥΡΙΖΑ, «λύνει» τα χέρια του οικονομικού επιτελείου να προχωρήσει σε νέες στοχευμένες παροχές το 2023.

Τη συγκεκριμένη χρονιά μπορεί να προχωρήσει στην κατάργηση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης στα εισοδήματα επαγγελματιών, συνταξιούχων και δημοσίων υπαλλήλων, δηλαδή να επιστρέψει μέσω μείωσης της φορολογίας 1,2 δισ. ευρώ στο διαθέσιμο εισόδημα των φορολογουμένων.

Διαβάστε περισσότερα στο ΒΗΜΑ της Κυριακής που κυκλοφορεί