Πρεμιέρα σήμερα για τους εμβολιασμούς παιδιών 5-11 ετών.  Έως το απόγευμα της Τρίτης, είχαν κλειστεί 31.000 ραντεβού, όπως ανέφερε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως, στις 4 με 5 Ιανουαρίου θα ανοίξουν χιλιάδες νέα ραντεβού, για αυτή την ηλικιακή ομάδα, καθώς στις 3 Ιανουαρίου θα φτάσει στην Ελλάδα η πρώτη μεγάλη παραλαβή των εμβολίων.

Για τους άνω των 60 ετών, ο κ. Θεμιστοκλέους  ανέφερε στον Σκάι,  ότι 115.000 άτομα της συγκεκριμένης ομάδας είτε έχουν εμβολιαστεί, είτε έχουν προγραμματίσει το ραντεβού τους και εκτίμησε ότι μέχρι τις 16 Ιανουαρίου θα έχουν εμβολιαστεί οι μισοί από τους 520.000 ανεμβολίαστους.

Ο γγ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας επεσήμανε επίσης ότι έχουν αυξηθεί οι κατ’ οίκον εμβολιασμοί και θα δοθεί προτεραιότητα στα 18.000 αιτήματα για εμβολιασμό με πρώτη δόση σε όσους δεν μπορούν να μετακινηθούν.

Επιπλέον ανέφερε, ότι ετοιμάζεται ειδική πλατφόρμα για όσους έχουν εμβολιαστεί στο εξωτερικό προκειμένου να υποβάλλουν τα πιστοποιητικά τους και να μην τους επιβληθεί κάποιο πρόστιμο.