Αφιερωμένο στον Αυστραλό θρύλο της πυγμαχίας Lionel Rose είναι το Google Doodle της Παρασκευής.

Ο Lionel Edmund Rose γεννήθηκε στις 21 Ιουνίου του 1948 σε φτωχή οικογένεια στον οικισμό ιθαγενών Jackson’s Track, όπου βίωσε έντονα την προκατάληψη. Είχε ως πρότυπο τον πατέρα του, δύο φορές πρωταθλητή ελαφρών βαρών, ο οποίος προπονούσε τον Rose χρησιμοποιώντας διάφορα πανιά σαν γάντια. Στην ηλικία μόλις 15 ετών κέρδισε τον πρώτο του τίτλο σε αγώνα αρχάριων, ενώ μέχρι το 1964, ο Rose είχε περάσει στην κατηγορία των επαγγελματιών.

Ο Rose έγραψε ιστορία το 1968 μετά την νίκη του στο Τόκιο έναντι του Ιάπωνα πρωταθλητή Masahiko Harada. Ήταν μόλις ο δεύτερος Αυστραλός έφηωβος και ο πρώτος ιθαγενής μαχητής από την Αυστραλία που νικούσε παγκόσμιο τίτλο. Γρήγορα έγινε γνωστός για τα ταχύτατα αντανακλαστικά του και για την έντονες αντιδράσεις του. ¨οταν επέστρεψε από την Ιαπωνία, περίπου 250.000 άτομα τον περίμεναν στους δρόμους της Μελβούρνη για να γιορτάσουν την επιτυχία του. Αποτελεί ακόμη και μέχρι σήμερα τη μεγαλύτερη υποδοχή για αθλητή που έχει σημειωθεί στην Αυστραλία.

Ο Rose ήταν επίσης ταλαντούχος τραγουδιστής και κιθαρίστας και μάλιστα είχε κυκλοφορίσει έναν εξαιρετικά πετυχημένο δίσκο που έφτασε στην κορυφή των charts στη χώρα, μετά τη γνωριμία του με τον Βασιλιά του Rock & Roll, Έλβις Πρίσλεϊ.

Το 1968 ο Rose έγινε ο πρώτος ιθαγενής που τιμήθηκε με τον τίτλο Australian of the Year. Για τρία συνεχόμενα ματς διατήρησε τη ζώνη του, μέχρι που την έχασε ένα χρόνο αργότερα. Άφησε το άθλημα το 1976, όποτε και είχε ήδη μείνει στην ιστορία ως εθνικός ήρωας και ένας από τους σπουδαιότερους Αυστραλούς αθλητές όλων των εποχών.

Το σημερινό Doodle είναι σχεδιασμένο από τον Αυστραλό καλλιτέχνη Mark Munk Ross.