Ανοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου την Πέμπτη, αφήνοντας πίσω τις απώλειες, μετά την απόφαση του ΟΠΕΚ+ να παραμείνει στην πολιτική του για την αύξηση της παραγωγής  κατά 400.000 βαρέλια την ημέρα για τον Ιανουάριο.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού Brent ενισχύθηκαν κατά  1,03 δολάρια, ή 1,6%,  στα 69,96 δολάρια το βαρέλι στις 16:25 ώρα  GMT, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού αργού West Texas Intermediate (WTI) αυξήθηκαν κατά 1,32  δολάρια, ή 2%, στα 64,84  δολάρια το βαρέλι.

Τα μέλη του ΟΠΕΚ+ συμφώνησαν να διατηρήσουν το σχέδιο της μηνιαίας αύξησης της παραγωγής τον Ιανουάριο, παρά τις ανησυχίες που δημιουργεί η  απελευθέρωση αργού πετρελαίου από τα στρατηγικά αποθέματα των ΗΠΑ και η νέα παραλλαγή Όμικρον, που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε πτώση των τιμών του μαύρου χρυσού.

Οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου έχουν υποχωρήσει περισσότερο από 10 δολάρια το βαρέλι σε μια εβδομάδα, όταν ανακοινώθηκε η παραλλαγή Όμικρον δημιουργώντας ανησυχία στους επενδυτές.   

Η JP Morgan Global Equity Research εκτιμά ότι οι τιμές του πετρελαίου θα υπερβούν τα 125 δολάρια το βαρέλι το επόμενο έτος και τα 150 δολάρια το 2023 , λόγω των ελλείψεων στην παραγωγή του ΟΠΕΚ+ , καθώς τα μέλη του θα έχουν προβλήματα στην παραγωγή .

Τέλος, ο αναπληρωτής υπουργός Ενέργειας των ΗΠΑ Ντέιβιντ Τουρκ  δήλωσε ότι η κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν θα μπορούσε να προσαρμόσει το χρονοδιάγραμμα της προγραμματισμένης απελευθέρωσης στρατηγικών αποθεμάτων αργού πετρελαίου, εάν οι παγκόσμιες τιμές ενέργειας μειωθούν σημαντικά.