Για απόπειρα ανθρωποκτονίας παραπέμπονται οι δύο ημεδαποί που συνελήφθησαν δύο ημεδαποί (24 και 20 ετών) για τη συμμετοχή τους στην επίθεση με ρίψη μολότοφ στο Α’ Τμήμα Τροχαίας Πειραιά.
Οι ανωτέρω νωρίτερα είχαν εντοπισθεί από αστυνομικούς της ‘Αμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.) που προέβαιναν σε αναζητήσεις στην περιοχή και τους προσήγαγαν.

Tην προανάκριση της υπόθεσης έχει αναλάβει η υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Στις έρευνες στα σπίτια τους εντοπίστηκαν περισσότερα από 200 μπουκάλια έτοιμα για να χρησιμοποιηθούν σε βόμβες μολότοφ, ενώ οι συλληφθέντες κατηγορούνται για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Κακούργημα η ρίψη και η κατοχή μολότοφ

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησε σχετικά ο δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης.

Στα σπίτια των δυο νεαρών, ύστερα από τις έρευνες για την επίθεση στην Τροχαία Πειραιά, βρέθηκαν κοντάρια με πυρσούς, μάσκες, γυάλινα μπουκάλια, εύφλεκτο υλικό και χασίς

«Είχαμε το παράδοξο, η κατοχή της μολότοφ να προσομοιάζει με την κατοχή ενός απλού όπλου. Η μολότοφ δεν είναι περίστροφο ή μαχαίρι που μπορεί κάποιος να έχει στην τσάντα του. Είναι ένα έτοιμο όπλο μαζικής καταστροφής, που μπορεί να σκοτώσει περισσότερους από έναν και είναι έτοιμο προς χρήση», εξήγησε ο κ. Μαρακάκης.

«Τώρα, οι συγκεκριμένοι παραπέμπονται για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Και αν δεν είχαν κάνει χρήση της μολότοφ, πάλι για κακούργημα θα τους παρέπεμπαν», πρόσθεσε ο ίδιος.