Από τα τέλη Σεπτεμβρίου μέχρι τον Δεκέμβριο, στην πόλη της Αλμπα στην Ιταλία, οι δρόμοι και τα gourmet εστιατόρια κατακλύζονται από κόσμο. Είναι τότε που η φημισμένη λευκή τρούφα της περιοχής βρίσκεται στην εποχή της και το χαρακτηριστικό της άρωμα γεμίζει τον αέρα – και τα πιάτα. Ο υπόγειος αυτός θησαυρός, ένα κιλό του οποίου κοστίζει πολύ περισσότερο από χρυσό του ιδίου βάρους, έχει εμπνεύσει σεναριογράφους και σκηνοθέτες, ενώ έχει σταθεί αιτία ακόμη και για εγκλήματα.

Στο ΒΗΜΑgazino που κυκλοφορεί μαζί με το «Βήμα της Κυριακής», η Ντιάνα Καρτσαγκούλη περιγράφει το κυνήγι της τρούφας και μας δίνει μια μικρή ιδέα από την καθημερινότητα των συλλεκτών της, οι οποίοι στη γειτονική Ιταλία αποκαλούνται «trifolai».

Διαβάστε περισσότερα στο BHMAgazino που κυκλοφορεί με το «Βήμα της Κυριακής»