Έτοιμος για την κυκλοφορία της αυτοβιογραφίας του είναι ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ.

Ο πρώην διαιτητής και νυν επικεφαλής διαιτησίας στην Ελλάδα μίλησε στη συνδρομητική ιστοσελίδα theAthletic και προανήγγειλε σοκαριστικές αποκαλύψεις ενόψει της κυκλοφορίας του βιβλίου του.

Λεπτομέρειες για τις κόντρες στο εσωτερικό της διαιτησίας στην Αγγλία, τις απειλές θανάτου που δέχτηκε, καθώς και τις κατηγορίες για χειραγώγηση αγώνων.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στο περιστατικό με την καταγγελία που έγινε εις βάρος του, λέγοντας πως ευτυχώς για τον ίδιο δεν δημοσιοποιήθηκε ποτέ.

«Αγόρασα ένα ακριβό και ωραίο αυτοκίνητο γιατί είχα καλή δουλειά, η σύζυγός μου είχε καλή δουλειά και ήταν πραγματικά ντροπή που υπήρξε καταγγελία για χειραγώγηση αγώνων. Στην Αγγλία είμαστε καλοί διαιτητές. Μπορεί να κάνουμε λάθη, όμως για ένα πράγμα δεν μπορείς να μας κατηγορήσεις. Για την ακεραιότητά μας. Αν βγει στη δημοσιότητα εκείνη η ιστορία, θα με είχε καταστρέψει. Ξέρω ποιος είναι, αλλά δεν έχω πει το όνομά του δημόσια. Κάποια στιγμή θα ειπωθεί…» λέει ο Κλάτενμπεργκ για το περιστατικό του 2015.

«Γενικά δεν ήθελα να είμαι μέλος καμίας κλίκας από αυτές που σχηματίζονταν. Ήθελα απλώς να κάνω τη δουλειά μου σωστά και να είμαι ήσυχος. Δεν ήθελα να είμαι κομμάτι της κλειστής ομάδας που είχε δημιουργηθεί κι έτσι προσπαθούσαν να μου κάνουν κακό με κάθε τρόπο και να μιλούν άσχημα για εμένα. Εγώ ήμουν στα χαμηλά της λίστας της PGMOL του Ρίλεϊ, γιατί δεν πληρούσα τα κριτήρια που ήθελε.

»Με εμπιστεύονταν όμως για τα μεγάλα ματς. Υπήρχαν και διαιτητές όπως ο Μάικ Τζόουνς που ήταν στην κορυφή της λίστας, όμως έπαιρνε ματς τύπου Σαουθάμπτον – Γουότφορντ, για να μην εκτίθεται πολύ. Δεν τον εμπιστευόσουν για ένα ντέρμπι Γιουνάιτεντ – Λίβερπουλ, δεν είχε τις ικανότητες να διαιτητεύσει» είπε.

Ο Κλάτενμπεργκ μίλησε και για τον Μάικ Ντιν, ο οποίος είχε δεχτεί απειλές για τη ζωή του και για την οικογένειά του. «Τον πήρα τηλέφωνο γιατί ήξερα πώς είναι μια τέτοια κατάσταση, είχα δεχτεί κι εγώ απειλές για τη ζωή μου. Αν κάποιος θέλει να σου κάνει κακό, δεν σε ενημερώνει νωρίτερα. Όταν μια τέτοια κατάσταση επηρεάζει την οικογένειά σου, τότε αλλάζει το πράγμα.

Κάποια μέρα ο ταχυδρόμος μού είχε φέρει κι εμένα ένα γράμμα το οποίο δεν είχε τίποτα απ’ έξω στο φάκελο, μόνο το όνομά μου. Κατάλαβα πως ήταν απειλή για τη ζωή μου αυτό… Το μετέφερα στην Αστυνομία, όμως τι μπορούσε να κάνει κι εκείνη;»

Κλείνοντας τη συνέντευξή του, ο Κλάτενμπεργκ θυμήθηκε την έλλειψη σεβασμού που του έδειξαν στο φινάλε της καριέρας του: «Με είχε πάρει ο Ρίλεϊ τηλέφωνο να με ρωτήσει πώς θα ήθελα να αποχαιρετήσω. Του είχα πει με ένα ματς της Τότεναμ για να κλείσω και μια σουίτα για την οικογένειά μου να με δει. Τα τελευταία τρία παιχνίδια μου ήταν τα Γουέστ Μπρομ – Μπόρνμουθ, Έβερτον – Μπέρνλι και Γουέστ Μπρομ – Λέστερ. Είπα: Ευχαριστώ πολύ, μου δείχνετε πόσο με εκτιμάτε».