Ο ΠΑΣ Γιάννινα αντιμετωπίζει τον Παναθηναϊκό στους Ζωσιμάδες, για τη 2η αγωνιστική της Superleague, με τον διαιτητή Παπαδόπουλο στο 59ο λεπτό να δίνει πέναλτι υπέρ των Ηπειρωτών σε χέρι του Αϊτόρ, αλλά στη συνέχει να το παίρνει πίσω, μετά τη χρήση του VAR.

Ο Πίρσμαν ντρίμπλαρε τον Αϊτόρ, με τον Ισπανό πέφτοντας και έχοντας απλωμένο το χέρι να βρίσκει την μπάλα και τον Παπαδόπουλο, που ήταν κοντά στη φάση, να δείχνει αμέσως το σημείο του πέναλτι. Ο διαιτητής της αναμέτρησης ήταν σίγουρος ότι έχει γίνει πέναλτι και έδωσε αστραπιαία την εσχάτη των ποινών.

Μετά τις διαμαρτυρίες των παικτών του Παναθηναϊκού, όμως, πήγε ο ίδιος να ελέγξει τη φάση, με τον Παπαδόπουλο μετά τη χρήση του VAR να αλλάζει απόφαση και να παίρνει πίσω το πέναλτι. Ο ρέφερι από τη Μακεδονία είδε το βίντεο και επιστρέφοντας στον αγωνιστικό έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι, προκαλώντας την οργή των παικτών, αλλά και του πάγκου του ΠΑΣ Γιάννινα.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι το γεγονός ότι βρισκόταν δίπλα στη φάση και όταν είδε την μπάλα να χτυπάει στο απλωμένο χέρι του Αϊτόρ έδειξε αμέσως την άσπρη βούλα. Μετά τη χρήση του VAR, όμως, άλλαξε γνώμη και πήρε πίσω το πέναλτι, με αποτέλεσμα να κάνει έξαλλους τους παίκτες, τους παράγοντες, αλλά και τους οπαδούς του ΠΑΣ Γιάννινα.