Κρήτη – Μεγάλη ανταπόκριση στην πρωτοβουλία μετατροπής εκκλησίας σε εμβολιαστικό κέντρο

Σύμφωνα με τον ιερέα οι περισσότεροι από όσους – μέχρι στιγμής – έχουν δηλώσει συμμετοχή ήταν αντίθετοι με τα εμβόλια.

Μεγάλη ανταπόκριση, βρίσκει η πρωτοβουλία μετατροπής εκκλησίας στην Κρήτη σε εμβολιαστικό κέντρο όπως κάνει γνωστό ο πατέρας Ανδρέας Καλιοντζάκης.

Ο ιερέας ο οποίος αποφάσισε να μετατρέψει σε εμβολιαστικό κέντρο τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, στις Αρχάνες Ηρακλείου Κρήτης, σημείωνει χαρακτηριστικά: «Από την αρχή ήθελα να βοηθήσω σε αυτή την κρίσιμη κατάσταση που βρίσκεται η ανθρωπότητα, διότι η εκκλησία ενδιαφέρεται για τον άνθρωπο, ψυχή τε και σώματι».

Ο πατέρας Ανδρέας δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα, ότι προσπαθεί να πείσει τους αρνητές, σημειώνοντας ότι οι περισσότεροι από όσους – μέχρι στιγμής – έχουν δηλώσει συμμετοχή ήταν αντίθετοι με τα εμβόλια.

«Ορισμένοι παραμένουν ανένδοτοι. Σέβομαι την άποψή τους, δεν εκβιάζουμε κανέναν», υπογράμμισε.

Πώς ελήφθη η απόφαση

Ο εφημέριος αποκάλυψε ότι έλαβε τη σχετική απόφαση σε ένα τηλεοπτικό πάνελ όπου βρέθηκε πρόσφατα με τον καθηγητή Πνευμονολογίας και διευθυντή της Πνευμονολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου Κρήτης, Νίκο Τζανάκη, ο οποίος βοήθησε για την υλοποίηση μέσω της Περιφέρειας Υγείας Κρήτης.

«Το ευαγγέλιο μας προτρέπει να φυλάμε το σώμα μας ως κατοικία της ψυχής. Δηλαδή, έχουμε υποχρέωση να προστατεύουμε την υγεία μας. Έχοντας υπόψιν αυτό το χωρίο του ευαγγελίου, σκέφτηκα ότι και η εκκλησία πρέπει να βοηθήσει», επισήμανε ο πατέρας Ανδρέας, σύμφωνα με την ertnews. Κάλεσε τους πιστούς να μην μπερδεύουν την πίστη με την επιστήμη. «Πρέπει να σεβόμαστε τις αποφάσεις της επιστήμης, ειδικά όταν αφορούν την υγεία του ανθρώπου. Δεν έχει καμία σχέση η εκκλησία με αυτά που λέγονται για τσιπάκια κτλ», είπε χαρακτηριστικά.

«Μου έγραψαν να μην τολμήσω να το κάνω»

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στις αντιδράσεις που υπάρχουν, λέγοντας ότι «κάποιος μου έγραψε χθες το βράδυ στο facebook να μην το τολμήσω γιατί – όπως ισχυρίστηκε -είναι παραβίαση της πίστης, γιατί φτιάχνουν τα εμβόλια από έμβρυα και μωρά παιδιά».

«Εγώ όμως θέλω να βοηθήσω τον άνθρωπο, γιατί κάθε ημέρα πεθαίνουν εκατοντάδες συνάνθρωποί μας.

Οι ενορίτες το έχουν αγκαλιάσει όλοι, έχουν ενθουσιαστεί», ανέφερε ο εφημέριος.

Πώς θα κλείσετε ραντεβού

Το ραντεβού για εμβολιασμό με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson ορίστηκε για τη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2021 από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους μέχρι τις 31 Αυγούστου στις δημοτικές ενότητες Αρχανών -Καζαντζάκη και Αστερουσίων στα τηλέφωνα: 2813 401141, 2813 401163 και 28933 40104.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
Σίβυλλα
Helios Kiosk