«Η πρόβα του νυφικού», Harper’s Bazaar & Bημαgazino την Κυριακή με ΤΟ ΒΗΜΑ

ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΠΕΖΟΓΡΑΦΙΑΣ

Ντόρα Γιαννακοπούλου, Ρέα Γαλανάκη, Ευγενία Φακίνου
γράφουν για τον έρωτα, τη μοναξιά, τα πάθη.

Αυτή την εβδομάδα

Ντόρα Γιαννακοπούλου
Η πρόβα του νυφικού

Ενα βιβλίο-σταθμός που άφησε εποχή!
Το συναρπαστικό μυθιστόρημα, στο οποίο ξετυλίγεται η ιστορία της οικογένειας Δελλή και παράλληλα η ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας από τη μεταξική Δικτατορία μέχρι την Απελευθέρωση.

Η προηγούμενη γενιά ανακάλυψε το όνομα της Ντόρας Γιαννακοπουλου από σημαντικά έργα του Μικη Θεοδωράκη, καθώς αυτή υπήρξε η κεντρική ερμηνεύτρια στον γνωστό δίσκο «Μικρές Κυκλάδες» και συμμετείχε σε παραστάσεις θρυλικές όπως η Πόλη Μαγική- επίσης του Μίκη.

Φαίνεται πως η συμβολή της Ντόρας Γιαννακοπούλου στα πολιτισμικά μας δρώμενα δεν έμεινε εκεί:
Αρχές της δεκαετίας του ‘90 ήρθε να ταράξει τα νερά της ελληνικής πεζογραφίας με ένα βιβλίο-σταθμό που άφησε εποχή!

Ήταν το μυθιστόρημα «Η πρόβα του νυφικού», που το ευρύ κοινό γνώρισε σε μια εκπληκτική μεταφορά που υπήρξε μια από τις καλύτερες στιγμές της ιδιωτικής τηλεόρασης.

Ας αναζητήσουμε τα στοιχεία που κάνουν το μυθιστόρημα αυτό να ξεχωρίζει τόσο προσεγγίζοντας τα όρια του κλασσικού στην ελληνική πεζογραφία.

Στην Αθήνα του Μεσοπολέμου ζει η ονειρική Αγγελική Δελή, η οποία διανύει την πιο ευτυχισμένη στιγμή της ζωής της καθώς ετοιμάζεται να παντρευτεί τον αγαπημένο της φέρελπι δικηγόρο Απόστολο Πετρόπουλο.

Ο αδελφός της ήδη απολαμβάνει τον ήρεμο γάμο του με την εκθαμβωτική Όλγα που έχει τα δικά της μυστικά.

Πλάι της η δασκαλίτσα Ρηνούλα με την οποία μεγάλωσαν σαν αδελφές από τότε που εκείνη ορφάνεψε.

Δυστυχώς την ευτυχία της Αγγελικούλας έρχεται να ταράξει μια ανώνυμη επιστολή με τον ισχυρισμό ότι ο λατρεμένος της Απόστολος την απατά.

Ο γιατρός Οδυσσέας Στρατέλλης ζητά από τον φίλο του και διοικητή της αστυνομίας τον Πέτρο Μανιά να διερευνήσει την υπόθεση για να καθησυχάσει την ανιψιά του…

Ο Πέτρος Μανιάς αποφασίζει να παρέχει στην κοπέλα τις διαβεβαιώσεις για να προχωρήσει στον γάμο της όπως τον ονειρεύτηκε…

Όταν τη συναντά όμως στο γραφείο του ξεπηδά στα έκπληκτα μάτια του όλη η ομορφιά της αναγεννησιακής τέχνης για να ριζώσει βαθιά μέσα στην καρδιά του.

Μόνος παραστάτης στην ανομολόγητη αγάπη του γλυκύτατου διοικητή Μανιά ο γελαστός Χριστόδουλος Δημητρακέλης…

Ο γάμος της Αγγελικής, παρά τους κακούς οιωνούς προχωρά, την ίδια ώρα που η ψυχή του Μανιά κομματιάζεται και τα όνειρα της Ρηνιώς συντρίβονται.

Έξω από το αστικό σπίτι ένας κόσμος εξελίσσεται παράλληλα. Ο κόσμος της νύχτας και της λαγνείας, ενόσο η μεταξική δικτατορία σφίγγει τον κλοιό του χαφιεδισμού γύρω από κάθε προοδευτική φωνή…

Ο πόλεμος που ξεσπάει, φέρνει στην επιφάνεια τη χυδαιότερη αλλά και την ευγενέστερη πλευρά των ανθρώπων οδηγώντας τα πράγματα στα άκρα.

Η μόνη που υποψιάζεται τη θύελλα που θα ξεσπάσει είναι η μυστηριώδης Ευανθούλα, ένα πλάσμα μυρωμένο με ξεχωριστή ενόραση και τη σοφία των ταπεινών πλασμάτων του Θεού.

Μαζί

Harper’s Bazaar

Το μεγαλύτερο περιοδικό μόδας στον κόσμο

H Μπιγιόνσε αποκαλύπτει τα μελλοντικά της σχέδια

Οι κυρίαρχες τάσεις της νέας σεζόν και πώς να τις φορέσετε

Τα πιο κομψά σύνολα για τις φθινοπωρινές αποδράσεις

Και

ΒΗΜΑGAZINO

Ο Θανασάκης του Αρκά σε νέες περιπέτειες!

Τιμή φύλλου με τις προσφορές: €4,25
(Συμπεριλαμβάνεται τιμή βιβλίου: «Πρόβα νυφικού»: €2,25