Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια 18 ατόμων, μεταξύ των οποίων και πέντε παιδιά, που βρέθηκαν στη θάλασσα όταν βούλιαξε το σκάφος στο οποίο επέβαιναν ανοιχτά της Μήλου.

Οι 18 επιβαίνοντες στη θαλαμηγό που βυθίστηκε ανοιχτά της Μήλου, έχουν πέσει στη θάλασσα για να σωθούν. Οι εικόνες συγκλονίζουν.

Οι ναυαγοί φορούν σωσίβια, ενώ οι πιο μεγάλοι σε ηλικία αλλά και πέντε παιδιά που επέβαιναν στο σκάφος, βρίσκονται σε σωσίβια λέμβο.

Καρέ καρέ η επιχείρηση διάσωσης

Μέσα σε λίγη ώρα αρχίζει η επιχείρηση διάσωσης των ναυαγών, στην οποία συμμετέχουν σκάφη του λιμενικού αλλά και παραπλέοντα σκάφη.

Ένας από τους καπετάνιους που συμμετείχαν στην επιχείρηση μίλησε στο MEGA:

«Πήγα στην περιοχή αυτή όπου και ήταν 18 άνθρωποι μέσα στη θάλασσα. Εννοώ οι 8 με 10 από αυτούς ήταν μέσα σε μία σχεδία, συμπεριλαμβανομένων κάποια παιδάκια. Είχε μέσα 3-4 παιδάκια ηλικίας 10-12 ετών και κάποιοι άνθρωποι ήταν μέσα στη θάλασσα. Δηλαδή άλλοι στηρίζονταν από κάποιες σανίδες, άλλοι κολυμπούσαν, δηλαδή φορούσαν τα σωσίβιά τους και κολυμπούσαν».

Από αέρος έσπευσαν στην περιοχή ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σκάφος μήκους 30 μέτρων επέβαιναν 11 άντρες και επτά γυναίκες και από αυτούς, 11 άτομα ήταν επιβάτες και επτά πλήρωμα. Στο σκάφος επέβαιναν πέντε παιδιά, εκ των οποίων τρία κορίτσια, ηλικίας 13, 14 και 15 ετών, και δυο 15χρονα αγόρια.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είχαν ενοικιάσει τη θαλαμηγό Αcvitannia για να κάνουν επισκέψεις στα νησιά.

«Όταν πήγα εγώ στην περιοχή αυτή το σκάφος ήταν ήδη μισοβυθισμένο. Ήταν μόνο η πλώρη του έξω, γύρω στο ένα με δύο μέτρα, ίσα ίσα την πλώρη πρόλαβα και είδα μετά χάθηκε το σκάφος εντελώς. Επικρατούσαν δυσμενείς καιρικές συνθήκες εκεί πέρα και όπως καταλαβαίνετε όλη η επιχείρηση ήταν κάπως… Μας δυσκόλεψαν οι καιρικές συνθήκες αλλά όλα τελείωσαν καλά. Οι άνθρωποι είναι σώοι, ακέραιοι. Χαίρουν άκρας υγείας και πάνε σπίτια τους».

«Καταλαβαίνετε το να είσαι μέσα στο πέλαγος με δυσμενής καιρικές συνθήκες μόνος σου… Καταλαβαίνετε πως ήταν και σοκαρισμένοι όπως θα ήταν ο καθένας. Δεν είναι κάτι που γίνεται κάθε μέρα ήταν σοκαρισμένοι και φοβισμένοι», συμπληρώνει ο κυβερνήτης.

Οι ναυαγοί μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Μήλου και στη συνέχεια στο Κέντρο Υγείας.

Πως έγινε το ναυάγιο

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος που ασχολούνται με την υπόθεση, εξετάζουν το ενδεχόμενο να αποκολλήθηκε μέρος του κάτω τμήματος του σκάφους και να έγινε εισροή υδάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA ο καπετάνιος είπε στην κατάθεσή του πως:

«Κατά διάρκεια του ταξιδιού οι επιβαίνοντες αισθάνθηκαν κραδασμό. Ωστόσο η θαλαμηγός δεν προσέκρουσε σε ξέρα, ούτε σε κάποιο αντικείμενο. Ο μηχανικός αντιλήφθηκε το μηχανοστάσιο να έχει γεμίσει νερά με τη στάθμη να ανεβαίνει διαρκώς. Άμεσα τον ενημέρωσε ότι η κατάσταση είναι μη ελεγχόμενη».

Μεταξύ των 18 ατόμων που επέβαιναν στη θαλαμηγό που βυθίστηκε στη Μήλο επέβαιναν, σύμφωνα με πληροφορίες, η κόρη και ο γαμπρός βουλευτή της ΝΔ στη βόρεια Ελλάδα.