Εικόνες απόγνωσης και απελπισίας στις Αφίδνες. Κάτοικοι εγκαταλείπουν την περιοχή και τις εστίες τους, κρατώντας βαλίτσες στα χέρια με όσα από τα υπάρχοντά τους κατόρθωσαν να διασώσουν και μπορούν να μεταφέρουν, ενώ προσπαθούν την ίδια στιγμή να σώσουν και τα ζώα τους.

Με βαλίτσες και λίγα πράγματα στα χέρια τους, οι κάτοικοι των Αφιδνών αναγκάστηκαν να αφήνουν πίσω τις περιουσίες τους, καθώς η πυρκαγιά εξαπλώθηκε με τεράστια ταχύτητα στη δυτική περιοχή παραπλεύρως της Εθνικής Οδού.

Μαζί τους πήραν και τα ζώα τους, προκειμένου να τα σώσουν από το μένος της καταστροφικής φωτιάς και κατευθύνθηκαν προς τον Άγιο Στέφανο.

Η κατάσταση στο σημείο είναι αποπνικτική, καθώς στην Εθνική Οδό, όπου πέρασαν οι φλόγες, κυριολεκτικά «βρέχει φωτιά».

Οι φλόγες συνεχίζουν να καίνε ό,τι βρίσκουν στο διάβα τους. Το πύρινο μέτωπο κινείται ανεξέλεγκτα, καθώς οι φλόγες, έχοντας περάσει από Δροσοπηγή και Κρυονέρι, απειλούν τις Αφίδνες.

«Είναι ανεξέλεγκτη η κατάσταση και τραγική. Η φωτιά έχει κυκλώσει το χωριό των Αφιδνών», λέει μιλώντας στο MEGA, ο δήμαρχος Ωρωπού, Γιώργος Γιασημάκης. «Ζητάμε εδώ και μια ώρα πυροσβεστικά και υδροφόρες. Η φωτιά θα κάψει το χωριό των Αφιδνών. Έχουμε εκκενώσει τα χωριά», τονίζει.

Βοήθεια ζητά και ο πρόεδρος της κοινότητας Αφιδνών

Νωρίτερα, δραματική έκκληση στην πυροσβεστική να στείλουν πυροσβεστικά απηύθυνε και ο πρόεδρος της κοινότητας Αφιδνών, Ανδρέας Θεοδωρακόπουλος.

«Η φωτιά έχει περάσει την Εθνική, έχει αρχίσει και μπαίνει στο χωριό η φωτιά και δεν υπάρχει κανένα πυροσβεστικό αυτή τη στιγμή. Είμαστε ανοχύρωτο χωριό», είπε μιλώντας MEGA. «Βεβαίως απειλούνται σπίτια και επιχειρήσεις» συμπλήρωσε.

Ακόμη, εξήγησε πως η φωτιά είναι από την πλευρά του Καπανδριτίου και, όπως είπε, «έρχεται προς το Καπανδρίτι, όμως πηγαίνει και προς τον Άγιο Στέφανο».

«Βοηθήστε τις Αφίδνες, καίγονται», είπε χαρακτηριστικά κλείνοντας και ζήτησε ξανά από το πυροσβεστικό σώμα να στείλει βοήθεια.