Εύβοια – «Ιστορική φωτιά του αιώνα» – Δραματικές δηλώσεις για την πύρινη λαίλαπα

Η εικόνα στα πύρινα μέτωπα παραμένει δραματική και το πρωί απαιτήθηκε η εκκένωση και του χωριού Κεχριές, στο οποίο πλησίαζαν οι φλόγες. Τις βραδινές ώρες είχαν εκκενωθεί άλλοι δύο οικισμοί, Αμέλαντες και Καραμειά

Για «ιστορική φωτιά του αιώνα» έκανε λόγο ο Γιάννης Κοτζιάς, δήμαρχος Ιστιαίας-Αιδηψού, αναφερόμενος στην πυρκαγιά που καίει για τρίτη ημέρα στην Εύβοια και έχει λάβει πολύ μεγάλες διαστάσεις απειλώντας αυτή τη στιγμή τον οικισμό Κεχριές.

Η εικόνα στα πύρινα μέτωπα παραμένει δραματική και το πρωί απαιτήθηκε η εκκένωση και του χωριού Κεχριές, στο οποίο πλησίαζαν οι φλόγες. Τις βραδινές ώρες είχαν εκκενωθεί άλλοι δύο οικισμοί, Αμέλαντες και Καραμειά.

Ο κ. Κοτζιάς, μιλώντας στην ΕΡΤ, εκτίμησε πως αυτή η φωτιά «θα μείνει στην ιστορία ως μία μαύρη περίοδος».

Παρείχε ενημέρωση για την εικόνα της φωτιάς, αναφέροντας πως αυτή την ώρα τα πράγματα είναι αρκετά δύσκολα στα ανατολικά στις περιοχές της Σκεπαστής και των Αμπελάτων.

Ολοκληρωτική καταστροφή

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι φλόγες κινούνται προς το Αιγαίο. «Η καταστροφή θα είναι ολοκληρωτική εάν φτάσει στο Αιγαίο» προειδοποίησε, αλλά είπε πως υπάρχει πίστη για καλό αποτέλεσμα.

Ερωτηθείς για την πορεία που ακολούθησαν οι φλόγες, είπε πως η φωτιά ξεκίνησε από τη Λίμνη, κινήθηκε προς τις Ροβιές, ανέβηκε προς το μοναστήρι του Οσίου Δαυίδ και τώρα κινείται προς τα ανατολικά.

Έκανε λόγο για «τεράστια έκταση» που κάνει δύσκολη την προσπάθεια κατάσβεσης.

Χτύπησαν καμπάνες

Στις Κεχριές, από τις 7:30, βρίσκονται άνδρες της αστυνομίας και της πυροσβεστικής που ζητούν από τους κατοίκους να αποχωρίσουν από την κοινότητα, καθώς η πυρκαγιά βρίσκεται έξω από την κοινότητα και υπάρχουν φόβοι ότι μπορεί να κινηθεί προς τα μέσα.

Οι καμπάνες της εκκλησίας χτύπησαν καλώντας τους κατοίκους να απομακρυνθούν.

«Δε θα φύγω, αλλά ο κόσμος φεύγει σιγά σιγά γιατί το χωριό είναι κυκλωμένο από ξερά χόρτα. Η φωτιά καίει τρεις μέρες και μας έχουν αφήσει στο έλεος του Θεού. Δε θα φύγω γιατί θέλω να σώσω την περιουσία μου» είπε κάτοικος στην κάμερα του Mega.

Στο ίδιο κλίμα και αρκετοί άλλοι άνθρωποι στην περιοχή, που θέλουν να παραμείνουν στο σημείο για να προσπαθήσουν να διασώσουν τις περιουσίες τους.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
Σίβυλλα
Helios Kiosk