Σε ετοιμότητα μπαίνει και το Σισμανόγλειο νοσοκομείο για την περίθαλψη όσων αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα εξαιτίας της πυρκαγιάς στη Βαρυμπόμπη και το Κρυονέρι, μετά το Θριάσιο, νοσοκομείο που τέθηκε νωρίτερα σε ετοιμότητα στην Αττική, λόγω της πυρκαγιάς.

Ταυτόχρονα, αυξημένος αριθμός ασθενοφόρων βρίσκεται στην φλεγόμενη περιοχή, για την διακομιδή περιστατικών με αναπνευστικά προβλήματα ή και εγκαύματα, στο πλαίσιο του συντονιστικού έργου του ΕΚΑΒ.

Υπενθυμίζουμε ότι το πρωί σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Υγείας, τέθηκαν σε ετοιμότητα για προληπτικούς λόγους το Λάτσειο Κέντρο Εγκαυμάτων στο Θριάσιο Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας και η Μονάδα Εγκαυμάτων στο Γενικό Νοσοκομείο  Θεσσαλονίκης «Γ. Παπανικολάου», ενώ ζητήθηκε από τους διοικητές των επτά υγειονομικών περιφερειών της χώρας η μέγιστη επιχειρησιακή ετοιμότητα του ΕΣΥ.

Ειδικότερα, παραμένουν σε κατάσταση ύψιστης ετοιμότητας οι υγειονομικές δομές στις περιοχές που πλήττονται από φωτιές:

  • Στην Εύβοια: Τα Κέντρα Υγείας Μαντουδίου και Ιστιαίας, το Περιφερειακό Ιατρείο Αιδηψού και το Νοσοκομείο Χαλκίδας
  • Στην Ηλεία: Τα Κέντρα Υγείας Αρχαίας Ολυμπίας και Κρεστένων και τα Νοσοκομεία Πύργου και Αμαλιάδας
  • Στη Μεσσηνία: Το Κέντρο Υγείας Μελιγαλά και τα Νοσοκομεία Καλαμάτας και Κυπαρισσίας

Παράλληλα, επικαιροποιήθηκε με βάση τα τελευταία δεδομένα, το πρωτόκολλο παροχής επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας και διακομιδής ασθενών στους πλησιέστερους και καταλληλότερους υγειονομικούς σχηματισμός (Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας)

Διαπιστώθηκε επάρκεια ιατροφαρμακευτικού υλικού (μάσκες, φιάλες οξυγόνου, φορητοί νεφελοποιητές οξυγόνου, αλοιφές, γάζες κλπ) στις 7 Υγειονομικές Περιφέρειες.