Έκτακτη ευρεία κυβερνητική σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έφτασε στο Κέντρο Επιχειρήσεων λίγο πριν τις 22:00, ενώ στη σύσκεψη της οποίας προήδρευσε πήραν μέρος ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Αρχηγός της Αστυνομίας Μιχάλης Καραμαλάκης, ο υπουργός Μεταφορών, Κωνσταντίνος Καραμανλής, ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, ο υπουργός Περιβάλλοντος, Κώστας Σκρέκας και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν όλα τα σενάρια αντιμετώπισης της κρίσης, ιδιαίτερα στη Βόρεια Αττική, όχι μόνο για τη διαχείριση της σημερινής βραδιάς αλλά και της αυριανής ημέρας, για την οποία προβλέπονται συνθήκες καύσωνα αλλά και ανέμων που θα ξεπεράσουν τα 7 μποφόρ.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός με μήνυμα που απηύθυνε στους πολίτες τόνισε: «Η προτεραιότητα μας είναι πάντα η προστασία της ανθρώπινης ζωής. Ακολουθεί η προφύλαξη των περιουσιών, του φυσικού περιβάλλοντος και των κρίσιμων υποδομών. Δυστυχώς, στις συνθήκες αυτές, η ταυτόχρονη επίτευξη όλων αυτών των στόχων είναι απλά ανέφικτη».

Λίγη ώρα αργότερα, σε έκτακτη ενημέρωση ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε ότι «τα δύσκολα είναι μπροστά μας», αναφέρθηκε στην κατάσταση στα πύρινα μέτωπα, αλλά και στη βοήθεια που έχει ζητηθεί από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας.