Προγραμματισμένες διακοπή ρεύματος θα γίνει σήμερα, Τετάρτη, σε αρκετές περιοχές της Αττικής.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τις εξής περιοχές:

  • Αθήνα (κέντρο)
  • Χαλάνδρι
  • Ψυχικό
  • Παπάγου
  • Νίκαια
  • Βύρωνας

Δείτε αναλυτικά τις ώρες και τους δρόμους που θα κοπεί το ρεύμα στον παρακάτω πίνακα:

  • Για τις διακοπές ρεύματος στις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας μπορείτε να ενημερωθείτε από αυτήν την ιστοσελίδα.

Τι γίνεται με την ηλεκτροδότηση μετά τη φωτιά στη Βαρυμπόμπη

Βελτιωμένη είναι σήμερα η εικόνα στο δίκτυο ηλεκτροδότησης, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΑΔΜΗΕ, καθώς τα ξημερώματα επανήλθαν σε λειτουργία τα κυκλώματα του Συστήματος Μεταφοράς που είχαν βγει εκτός λόγω της πυρκαγιάς.

Πρόκειται για το διπλό κύκλωμα υπερυψηλής τάσης 400 kV μεταξύ ΚΥΤ Αγίου Στέφανου και ΚΥΤ Αχαρνών και το κύκλωμα υψηλής τάσης 150 kV ‘Αγιος Στέφανος-Χαλκηδόνα-Ολυμπιακό Χωριό.

Πάντως το σύστημα καλείται και σήμερα να αντιμετωπίσει δύσκολες συνθήκες εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών, της υψηλής ζήτησης αλλά και των πρόσθετων προβλημάτων που μπορεί να προκύψουν από τις πυρκαγιές.

Η ζήτηση σύμφωνα με τις προβλέψεις αναμένεται να κινηθεί και σήμερα σε επίπεδα – ρεκόρ, κοντά στα 11.000 μεγαβάτ ενώ σε υψηλά επίπεδα διαμορφώνονται και οι τιμές χονδρικής της ηλεκτρικής ενέργειας. Σε ετοιμότητα για περικοπές στη ζήτηση ρεύματος βρίσκονται παράλληλα οι μεγάλοι καταναλωτές ρεύματος (βιομηχανίες).

Η ηλεκτροδότηση της Αττικής εξασφαλίστηκε χθες με παράκαμψη των σημείων που ήταν εκτός λειτουργίας λόγω της πυρκαγιάς, κάτι που ωστόσο μειώνει δραστικά την ασφάλεια του συστήματος.

«Έως το μεσημέρι θα έχουν ρεύμα οι πληγείσες περιοχές»

Προβλήματα με το ρεύμα έχουν οι Αδάμες, η Βαρυμπόμπη, το Ολυμπιακό χωριό και η Κάτω Κηφισιά, όπου σημειώνονται κατά τόπους διακοπές ρεύματος.

Ο πρόεδρος των τεχνικών της ΔΕΗ κ. Κώστας Μανιάτης, δήλωσε αισιόδοξος πως θα αποκατασταθούν οι βλάβες και «σε λίγη ώρα θα έχουμε αποκαταστήσει το πρόβλημα και θα δώσουμε κανονικά ρεύμα στις περιοχές που έχουν πρόβλημα».

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, σημείωσε πως μέχρι το μεσημέρι όλες οι περιοχές που πέρασε η φωτιά θα έχουν πάρει κανονικά ρεύμα, καθώς δουλεύουν τα συνεργεία πυρετωδώς, εκτός αν υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα σε κάποιο σημείο. Είπε πως αυτή τη στιγμή μπορεί στη περιοχή Αδάμες να έχουν ήδη πάρει ρεύμα ή το πολύ έως τις 08.00πμ.