Η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» συμπλήρωσε 90 χρόνια κυκλοφορίας.

Από το πρώτο φύλλο της 28ης Μαΐου του 1931 ως σήμερα δημοσιεύθηκαν και δημοσιεύονται σε αυτήν κείμενα σπουδαίων δημοσιογράφων, αρθρογράφων και εκπροσώπων του πνεύματος και της διανόησης.

Πολιτικοί ηγέτες, καλλιτέχνες, πρωτοπόροι επιστήμονες και παράγοντες της επιχειρηματικότητας άφησαν μέσα από «ΤΑ ΝΕΑ» το στίγμα τους στα τελευταία αυτά 90 χρόνια.

Ψυχή βέβαια της εφημερίδας είναι οι χιλίαδες άνθρωποι που εργάστηκαν και όσοι συνεχίζουν να εργάζονται καθημερινά προκειμένου να δημοσιεύουν έγκυρα και έγκαιρα ειδήσεις από την εσωτερική και διεθνή επικαιρότητα.

Συναντήσαμε ορισμένους από αυτούς και τούς ζητήσαμε να μάς αφηγηθούν τις πιο έντονες στιγμές τους στα«ΝΕΑ».

Ο διευθυντής των «ΝΕΩΝ», Γιώργος Μαντέλας μιλά για όσα στέκονται πάνω από οποιονδήποτε και οτιδήποτε άλλο μέσα στην εφημερίδα.

«Τρία πράγματα μού έρχονται στο μυαλό κάθε φορά, που περνάω την πόρτα της εφημερίδας.

»Το πρώτο είναι το προφανές, πόσο τυχερός άνθρωπος είμαι, που στη δημοσιογραφική μου πορεία ανέλαβα την τύχη αυτής της εφημερίδας, της πιο επιδραστικής, όπως λέμε εμείς εδώ στα «ΝΕΑ» εφημερίδας στην Ελλάδα.

»Είναι προφανές ότι αυτό συνεπάγεται και πάρα πολύ μεγάλη ευθύνη, συνεπάγεται και πάρα πολλές υποχρεώσεις, αλλά όμως στο τέλος της ημέρας όταν βγαίνει το προϊόν, πάντα αισθάνεσαι μια ικανοποίηση. Υπάρχει αυτή η ικανοποίηση, ότι βγήκαν πάλι «ΤΑ ΝΕΑ».

»Η δεύτερη σκέψη είναι ότι αυτήν την πόρτα την περάσανε χιλιάδες άνθρωποι πριν από εμάς και θα την περάσουν επίσης πάρα πολλοί μετά από εμάς… Πόσο εφήμερο είναι αυτό, γιατί πάνω από όλα, πριν από εμάς και μετά από εμάς, θα υπάρχει κάτι…»ΤΑ ΝΕΑ». Εμείς θα είμαστε όλοι στη σκιά των «ΝΕΩΝ».

»Και το τρίτο πράγμα που σκέφτομαι είναι ότι στο τέλος της ημέρας, όταν βγαίνει η εφημερίδα, το αποτέλεσμα της εργασίας είναι αποτέλεσμα κοινό, όλων μας, αλλά όμως για να βγει σε αυτό το επίπεδο, έπαιξε κρίσιμο ρόλο ένα γεγονός. Ο τίτλος. «ΤΑ ΝΕΑ»».