«Πυκνώνει» το μυστήριο γύρω από το πτώμα που βρέθηκε προχθές το πρωί μέσα σε βαρέλι στον καλαμιώνα, στην κοίτη του Πλατανιανού ποταμού στο Ρέθυμνο.

Ταυτότητα και χρόνος θανάτου

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Κρήτης Αντώνη Παπαδομανωλάκη, το πτώμα το οποίο βρισκόταν σε προχωρημένη σήψη ανήκει σε μεσήλικα άνδρα, αλλά από τις μέχρι στιγμής εξετάσεις δεν έχει γίνει δυνατόν να προσδιοριστεί με ακρίβεια η ηλικία του.

Επίσης, τα έως τώρα ιατροδικαστικά στοιχεία δείχνουν ότι το πτώμα, που βρέθηκε ελαφρώς λυγισμένο μέσα στο πλαστικό μπλε βαρέλι, βρισκόταν εκεί το λιγότερο έως ένα χρόνο και το περισσότερο έως τρία χρόνια.

Σύμφωνα μάλιστα με τον ιατροδικαστή, το πτώμα του άνδρα ήταν καλά ενταφιασμένο και στεγανοποιημένο στο βαρέλι καθώς δεν υπήρχαν περιθώρια να εισχωρήσουν εντός του νερά, αλλά ούτε και έντομα.

Ο ίδιος μάλιστα, παρότι δεν μπορεί να προσδιορίσει με ακρίβεια εάν ο χρόνος θανάτου συμπίπτει με τον χρόνο που το πτώμα τοποθετήθηκε μέσα στο βαρέλι, εκτιμά πως δεν υπάρχουν μεγάλες χρονικές αποκλίσεις.

Ωστόσο, απαντήσεις στα ερωτήματα για το εάν ο άνθρωπος στον οποίο ανήκει το πτώμα βρέθηκε εντός του βαρελιού ζωντανός ή νεκρός, αλλά και για το εάν προκύπτουν σημάδια εγκληματικής ενέργειας, δεν είναι προς το παρόν εύκολο να απαντηθούν καθώς εκκρεμούν και άλλες εργαστηριακές εξετάσεις, που θα «φωτίσουν» πλήρως την πολυσύνθετη και περίεργη αυτή υπόθεση.

Ξεσκονίζουν… τις εξαφανίσεις

Το σίγουρο είναι ότι από προχθές το μεσημέρι οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Ρεθύμνου πρωτίστως, αλλά και των κατά τόπους αστυνομικών τμημάτων του νομού και ευρύτερα της Κρήτης, έχουν ήδη αρχίσει να ξεσκονίζουν από το αρχεία τους όλους τους φακέλους με τις δηλωμένες εξαφανίσεις ανθρώπων σε χρονικό διάστημα έως και τουλάχιστον 3 χρόνια πίσω.

Επίσης, στο μικροσκόπιο των αρχών μπαίνουν και άλλες σοβαρές αξιόποινες υποθέσεις που τελέστηκαν στην ευρύτερη ζώνη του Ρεθύμνου, και όχι μόνο, που εμπεριέχουν το στοιχείο της αιφνίδιας εξαφάνισης ανθρώπων.

Πηγή: neakriti.gr