Έντονη πολιτική αντιπαράθεση ξέσπασε μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ, μετά την ανακοίνωση της Κουμουνδούρου για την επέτειο των τριών ετών από την τραγωδία στο Μάτι.

Ειδικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του επεσήμανε ότι από την πρώτη στιγμή είχε αναφέρει τους κινδύνους της κλιματικής αλλαγής, «οι οποίες σε συνδυασμό με την άναρχη δόμηση μπορούν να μας φέρουν στο μέλλον αντιμέτωπους με νέες τραγωδίες». Υπογραμμίζοντας επίσης ότι είχε ζητήσει συνεννόηση από τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις της χώρας για την κατάρτιση ολοκληρωμένο σχεδίου αντιμετώπισης.

«Η τότε αντιπολίτευση, υπό τον κ. Μητσοτάκη επέλεξε για μια ακόμη φορά τον λαϊκισμό και την πολιτική εκμετάλλευση της τραγωδίας με τρόπο χυδαίο» υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του, προσθέτοντας ότι η επιχειρησιακή μονάδα ΜΕΤΕΟ, του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών προειδοποιεί ότι δεν αποκλείεται νέο «Μάτι» στο εγγύς μέλλον.

«Δεν περιμένουμε από τον κ. Μητσοτάκη να ζητήσει συγγνώμη για την τότε συμπεριφορά του. Δυστυχώς δεν ανήκει σε αυτή την κατηγορία των πολιτικών» συμπληρώνει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, καταλήγοντας: «Αναμένουμε όμως να προχωρήσει έστω και τώρα στην ανάληψη συγκεκριμένης δράσης για την αντιμετώπιση, όσο είναι δυνατόν, των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής και στη χώρα μας».

ΝΔ: Ημέρα πένθους και όχι κομματικής αντιπαράθεσης

Ως «ορισμό του θράσους» χαρακτηρίζει η Νέα Δημοκρατία την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι «η σημερινή θλιβερή επέτειος από την τραγωδία στο Μάτι δεν είναι μέρα κομματικής αντιπαράθεσης αλλά ημέρα πένθους και περισυλλογής».

«Γι’ αυτό και ο πρωθυπουργός στην τοποθέτησή του απέφυγε οποιαδήποτε αναφορά σε ευθύνες, τις οποίες άλλωστε διερευνά η δικαιοσύνη και μίλησε μόνο για την ανάπλαση της περιοχής» προσθέτει η Νέα Δημοκρατία και εκφράζει ερωτήματα για το χαρακτήρα της ανακοίνωσης του ΣΥΡΙΖΑ.

«Καλούν για συγγνώμη για τις εγκληματικές αμέλειες ή μήπως για τις στημένες συνεντεύξεις με τους δορυφορικούς χάρτες και το θέατρο που έπαιζαν ο κ. Τσίπρας και οι υπουργοί του, όταν ήξεραν ότι άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους κι ότι η φωτιά έχει σβήσει και ρωτούσαν πότε θα πετάξουν τα αεροπλάνα;» αναφέρει η ανακοίνωση της Πειραιώς.

«Δεν περιμέναμε ούτε τώρα ότι θα αναλάβουν τις ευθύνες τους. Οφείλουν όμως τουλάχιστον να δείχνουν σεβασμό στη μνήμη των νεκρών συνανθρώπων μας» καταλήγει η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας.