Δεν υπάρχουν «κακές στιγμές» υπάρχει η πατριαχία που δολοφονεί και υποθάλπει τη σεξουαλική παρενόχληση, την κακοποίηση μέχρι τους βιασμούς και τις γυναικοκτονίες, επισημαίνει το ΜέΡΑ25 με αφορμή τη γυναικοκτονία στη Φολέγανδρο.

Νέος φεμινισμός

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΜέΡΑ25 έχει ως εξής:

«H πατριαρχία θα καταδυναστεύει, θα τραυματίζει και θα σκοτώνει όσο υπάρχει. Έχει ανοικτούς λογαριασμούς με τις γυναίκες αλλά και με τους άντρες που αντιστέκονται στην βαρβαρότητα. Γι’ αυτό, όσο ζει εμείς στο ΜέΡΑ25 θα είμαστε εδώ, ταγμένοι εχθροί της.

»Καιρό τώρα με αφορμή και το ελληνικό «me too» έχουμε επισημάνει την συστημική πατριαρχία που γεννά, αναπαράγει, συντηρεί και υποθάλπει τέτοια περιστατικά, από σεξουαλικές παρενοχλήσεις και κακοποιήσεις, μέχρι βιασμούς και γυναικοκτονίες.

»Δεν υπάρχουν «κακές στιγμές», υπάρχει μια πατριαρχία που αναπαράγεται δυστυχώς χρόνια τώρα από την «κυρίαρχη αφήγηση» και τα μέσα μαζικής εξαπάτησης μιας λούμπεν ολιγαρχίας. Μια πατριαρχία που δολοφονεί, μια πατριαρχία που βιάζει, μια πατριαρχία που δείχνει τα δόντια της, κατακόκκινα από τις σάρκες των θυμάτων της.

»Γι΄αυτό υπάρχει ανάγκη για εντατικοποίηση του αγώνα για την πραγματική ισότητα, για έναν νέο φεμινισμό που θα αντιπαλέψει μαζί με όλη την κοινωνία τα πατριαρχικά πρότυπα και θα διαπαιδαγωγήσει τους νέους και τις νέες μας προς μία άλλη κατεύθυνση.

»Ένας νέος φεμινισμός που θα ξεσκεπάσει όλα όσα η κοινωνία κρύβει διαρκώς κάτω από το χαλί και στη συνέχεια «σοκάρεται» με κάθε νέα αποτρόπαια πράξη και θα φέρει στο προσκήνιο τις σύγχρονες διεκδικήσεις των γυναικών».