Ολυμπιακός και Γιώργος Πρίντεζης θα συνεχίσουν να πορεύονται μαζί για 20ή σεζόν. Μια σχέση που ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του 2000 και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα, με πολλούς τίτλους και επιτυχίες, αλλά και αμέτρητες διακρίσεις με την ερυθρόλευκη φανέλα.

Ο επί σειρά ετών υπαρχηγός των Πειραιωτών θα αποτελέσει πρώτη φορά στα 20 χρόνια της θητείας του αρχηγό της αγαπημένης του ομάδας παίρνοντας… προαγωγή μετά την απόσυρση του τέως ηγέτη του Ολυμπιακού, Βασίλη Σπανούλη.

Εκτός από το λατρεμένο παιδί της εξέδρας, ο Πρίντεζης αποτέλεσε μια σπουδαία και αναντικατάστατη μονάδα για πολλά χρόνια και σε κάθε επιτυχία των Πειραιωτών την τελευταία δεκαετία.

Υπήρξε για μεγάλο διάστημα το καλύτερο «4άρι» της Ευρώπης, και παρόλο που είναι εν ενεργεία αθλητής, θεωρείται ήδη ένας εκ των κορυφαίων ψηλών στην ιστορία της διοργάνωσης.

Διανύοντας το 37ο έτος της ηλικίας του, ο Πρίντεζης παρουσιάζεται τα τελευταία καλοκαίρια όσο το δυνατόν πιο φρέσκος και αυτό αποδεικνύεται στο γήπεδο. Ξέρει να συντηρεί το κορμί του, ξέρει να διατηρεί τις δυνάμεις του και αυτό τον βοηθάει να μην είναι ποτέ αρνητικός όταν μπαίνει στο παρκέ.

Και όλα αυτά τη στιγμή που θα μοιράζεται το χρόνο στη θέση «4» με τον μπαλαντέρ της φροντλάιν, Λιβιό Ζαν-Σαρλ, και τον Σάσα Βεζένκοφ, ο οποίος τον τελευταίο ενάμιση χρόνο διανύει μια περίοδο αγωνιστικής εκτόξευσης, μια εξέλιξη που τον καθιστά επάξια τον επόμενο μεγάλο πάουερ-φόργουορντ των Ερυθρολεύκων.

Αυτός θα είναι ο ρόλος του Γιώργου Πρίντεζη και φέτος.

Όπως έχει πει και ο ίδιος επανειλημμένως, θα σκεφτεί το ενδεχόμενο της απόσυρσής του όταν η ομάδα δε θα τον υπολογίζει πλέον.

Ωστόσο, αυτή η στιγμή δεν έχει έρθει ακόμα, και ιδού οι λόγοι για τους οποίους ο «Πρι» είναι σημαντικός για το ερυθρόλευκο ρόστερ.

Δε γινόταν να χάσει και δεύτερη «σημαία»

Μετά την απόσυρση του Βασίλη Σπανούλη, η ανάγκη παραμονής του Πρίντεζη στην ομάδα είναι μεγάλη, προκειμένου η μεταβατική αυτή περίοδος να περάσει όσο το δυνατόν πιο ομαλά όσον αφορά το ψυχολογικό και το πνευματικό κομμάτι. Το ενδεχόμενο να έχανε ο Ολυμπιακός και τους δύο αρχηγούς του μέσα σε ένα καλοκαίρι θα ήταν κάπως σκληρό και δύσκολα διαχειρίσιμο σχετικά με την αρμονία των αποδυτηρίων.

Ο… μέντορας του Βεζένκοφ

Η κλάση, η μπασκετική αντίληψη και η προσωπικότητα του «Πρι» θα είναι πάντα αναγκαία. Ο ίδιος αποτελεί μέντορα του Σάσα Βεζένκοφ σε αυτά τα τρία χρόνια που συνυπάρχουν στο μεγάλο λιμάνι. Αυτό ισχύει και για όσους ανερχόμενους ψηλούς έχουν έρθει ή βρίσκονται τώρα στον Ολυμπιακό. Είναι σημαντικό για αρκετούς παίκτες να μάθουν μερικά μυστικά της φροντλάιν από έναν μετρ του είδους όπως ο έλληνας διεθνής.

Είναι απαραίτητος στο αγωνιστικό κομμάτι

Ο πιο σημαντικός λόγος για τον οποίον είναι αναγκαίος αφορά το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι. Ο ύψους 2.05μ. φόργουορντ δεν είναι παλαίμαχος και σε καμία περίπτωση δεν δίνει αυτή την εντύπωση. Αποτελεί μια ενεργή και απαραίτητη μονάδα στο ρόστερ του Γιώργου Μπαρτζώκα. Όσα χρόνια και αν περάσουν, η τέχνη δεν ξεχνιέται και σίγουρα δε θα ήταν τόσο εύκολο για τον Ολυμπιακό να βρει έναν παίκτη με τα αγωνιστικά και πνευματικά χαρακτηριστικά του Γιώργου Πρίντεζη, κι ας βρίσκεται στη δύση της καριέρας του. Αυτό το αποδεικνύουν και οι φετινοί μέσοι όροι του.

Για πρώτη φορά έπειτα από εννέα συνεχείς σεζόν, ο Πρίντεζης ολοκλήρωσε τη χρονιά στην EuroLeague με μονοψήφιο αριθμό πόντων, όμως η σταθερότητά του για ακόμα μία φορά ήταν το σήμα κατατεθέν του. Συγκεκριμένα, τελείωσε τη χρονιά αριθμώντας 8.5 πόντους, 2.7 ριμπάουντ με 61.2% στα δίποντα, 43.6% στα τρίποντα, 56.9% στις βολές και 8.9 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης αγωνιζόμενος μόλις 18:09′ ανά ματς σε 31 παιχνίδια, εκ των οποίων στα 14 ως βασικός.

Χαρακτηριστικό δε της συνέπειάς του είναι το γεγονός πως σε ουκ ολίγες αναμετρήσεις σημείωσε διψήφιο αριθμό πόντων όντας καταλυτικός και πρωταγωνιστής για την ομάδα του, ενώ μόνο σε έναν αγώνα παρουσίασε αρνητικό δείκτη στο σύστημα αξιολόγησης.

Παράλληλα, το 61.2% στα σουτ δύο πόντων και το 43.6% στα σουτ τριών πόντων αποτελούν ποσοστά καριέρας για τον έλληνα φόργουορντ (με εξαίρεση τη σεζόν 2005-06 που είχε 64.3% και 50% αντίστοιχα στις προσπάθειές του, αλλά αγωνιζόταν ελάχιστα). Οι αριθμοί σπάνια λένε ψέματα και αυτό ισχύει στην περίπτωση του Γιώργου Πρίντεζη.

Η απόσυρση του μεγάλου Βασίλη Σπανούλη καθιστά την παρουσία του Γιώργου Πρίντεζη ακόμα πιο αναγκαία σε σχέση με τα τελευταία χρόνια. Όντας μια ζωή στην πειραϊκή ομάδα, ο συριανός μπασκετμπολίστας αναμένεται να φέρει με κάθε επισημότητα τον τίτλο του αρχηγού του ερυθρόλευκου συνόλου αλλά και αυτού που θα αποτελέσει το συνδετικό κρίκο για την ισορροπία μεταξύ αποδυτηρίων και του υπόλοιπου τεχνικού και διοικητικού επιτελείου των Πειραιωτών.

Ο «Πρι», στην 20ή του χρονιά ως στρατιώτης του Ολυμπιακού, θα έχει έναν πιο διαφοροποιημένο ρόλο στο θέμα της ιεραρχίας εντός του ρόστερ όντας ο captain, ενώ ταυτόχρονα ο αγωνιστικός του ρόλος θα συνεχίσει να είναι καταλυτικός για την εικόνα της ομάδας στο παρκέ και για την καθοδήγηση των συμπαικτών του, που έχουν να μάθουν πολλά από αυτόν.