Ενώπιον του ανακριτή αντιμέτωπος με βαρύτατες κατηγορίες που αφορούν, μεταξύ άλλων σε διακίνηση ναρκωτικών και εμπορία ανθρώπων, οδηγήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής ο τρίτος κατηγορούμενος στην υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης της 19χρονης κοπέλας στην Ηλιούπολη.

O κατηγορούμενος, που απολογείται σήμερα στον ανακριτή, φέρεται να είναι πρώην σύντροφος της 18χρονης, ο οποίος – σύμφωνα με την κατάθεσή της – την εξέδιδε και εκείνος πριν από 3 χρόνια.

«Την ίδια δουλειά που με έβαζε να κάνω ο (σ.σ. ο προφυλακισμένος αστυνομικός) με έβαζε να κάνω και ο …., 31 χρόνων περίπου, τον οποίο ήξερα από κοινή παρέα. Συγκεκριμένα πριν από δύο χρόνια, από τα 16 μου περίπου και για έξι μήνες περίπου ο … μου έκλεινε ραντεβού με φίλους του και με πήγαινε σε αυτούς οι οποίοι τον πλήρωναν με 70 ευρώ για να έρθουμε σε συνουσία. Σε εμένα δεν έδινε καθόλου λεφτά και τα κρατούσε όλα αυτός», είχε καταθέσει το 18χρονο θύμα.

Στην ανακοίνωσή της για τον 31χρονο τρίτο ύποπτο, η Ελληνική Αστυνομία ενημέρωσε πως «πρόκειται για ιδιώτη, ο οποίος κατηγορείται για εμπορία ανθρώπων ενώ στην κατοχή του βρέθηκαν και ποσότητες ναρκωτικών και οδηγήθηκε με τη διαδικασία του αυτοφώρου στον αρμόδιο Εισαγγελέα. Ακολούθως, με σχετική διάταξη, παραπέμφθηκε στον ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση».

Σοκ από τις καταγγελίες της πρώην συζύγου του αστυνομικού

Την ίδια ώρα, η πρώην σύζυγος του αστυνομικού δηλώνει ότι είναι το πρώτο θύμα του και διεκδικεί την επιμέλεια της 9χρονης κόρης τους. Όπως η ίδια λέει, ουδέποτε τόλμησε να διεκδικήσει την επιμέλεια του παιδιού έως σήμερα, καθώς ζούσε υπό  καθεστώς τρόμου και απειλών.

Μέσω ανακοίνωσης, καταγγέλλει την σεξουαλική και όχι μόνο, κακοποίηση της από τον αστυνομικό, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι είναι το πρώτο του θύμα ενώ παράλληλα εκφράζει την αγωνία της για την 9χρονη κόρη τους η οποία ζούσε μαζί του.

«Αυτό το διαμέρισμα είναι κολαστήριο εδώ και χρόνια. Ξέρω με κάθε λεπτομέρεια τι γινόταν στο διαμέρισμα και γενικότερα τις ασχολίες του αστυνομικού», δήλωσε η Ελισάβετ Τσέρτου, δικηγόρος της πρώην συζύγου του αστυνομικού.

Παράλληλα, η δικηγόρος της πρώην συζύγου του αφήνει σοβαρά ερωτήματα για την τύχη του 9χρονου παιδιού.

«Ταύτισα την κοινή διαμονή του ανήλικου τέκνου με όσα έζησε η 19χρονη. Είναι λεπτό το ζήτημα. Δεν γνωρίζω εάν το 9χρονο Ένα βρισκόταν θεατής σε στιγμές βιασμού ή απειλών, ξυλοδαρμών. Ωστόσο πιθανολογώ, ότι ενδεχομένως, το παιδί μπορεί να είχε επαφή με όλα αυτά» υπογράμμισε η δικηγόρος.

Η πρώην σύζυγος του αστυνομικού κατέθεσε αίτημα να της ανατεθεί, έστω και προσωρινά, η επιμέλεια της 9χρονης κόρης τους  ενώ ζητάει επιπλέον να διερευνηθεί από την Εισαγγελία Ανηλίκων, εάν το κοριτσάκι ενεπλάκη, στις κακουργηματικές πράξεις του 39χρονου προφυλακισμένου πλέον στις φυλακές Τρίπολης υπαρχιφύλακα.

Ο 39χρονος αστυνομικός στην απολογία του είχε παραδεχθεί ότι η κόρη του έμενε μαζί του και μάλιστα το είχε προβάλει ως λόγο για να μην…προφυλακιστεί, είχε υποστηρίξει ότι η πρώην σύζυγος του… έφυγε μόνη της,  ενώ, ισχυρίστηκε ότι η 19χρονη τον κατήγγειλε εκδικητικά και λέει ψέματα.

Εμπλέκονται κι άλλοι αστυνομικοί;

Το ενδεχόμενο να εμπλέκονται κι άλλοι αστυνομικοί στο κύκλωμα σωματεμπορίας αποκάλυψε η δικηγόρος της 19χρόνης μιλώντας χθες στο MEGA.

«Μου έχουν αναφέρει ότι στο κύκλωμα συμμετείχαν κι άλλοι αστυνομικοί, έτσι όπως σας το λέω…», ανέφερε η Αντωνία Λεγάκη, δικηγόρος της 19χρονης.