Το απίστευτο περιστατικό με τον ορθοπεδικό στο Ασκληπιείο Βούλας, είχε ως αποτέλεσμα να αυξηθούν τα μέτρα ασφαλείας στο νοσοκομείο και ειδικότερα στο χώρο όπου πραγματοποιούνται οι εμβολιασμοί.

Τα ήδη αυστηρά μέτρα ενισχύθηκαν περαιτέρω με παρουσία και μόνιμου προσωπικού ασφαλείας, ενώ η διαδικασία του εμβολιασμού για τους πολίτες συνεχίζεται κανονικά.

Από την πρώτη στιγμή του περιστατικού το διοικητικό, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου έδειξε τα γρήγορα αντανακλαστικά του προχωρώντας στις απαιτούμενες ενέργειες για να διερευνηθεί εις βάθος η περίπτωση του 50χρονου ορθοπεδικού ο οποίος έφθασε την περασμένη Κυριακή λίγο μετά τις 4 το απόγευμα στο νοσοκομείο μαζί με άλλα πέντε άτομα, γνωστούς του, προκειμένου να τους εμβολιάσει, πράγμα όμως που δεν έγινε αφού έγινε αντιληπτός από νοσοκόμα η οποία τον είδε να πετά το εμβόλιο και τη σύριγγα στα σκουπίδια.

Τι αναφέρει η διοίκηση του νοσοκομείου για τον γιατρό με τους μαϊμού εμβολιασμούς

Σε ανακοίνωση προχώρησε η Διοίκηση του Γ.Ν. Ασκληπιείου Βούλας μετά την καταγγελία πως ένας ειδικευόμενος γιατρός έκανε μαΐμού εμβολιασμούς προκειμένου να πάρουν κάποιοι γνωστοί του τα πιστοποιητικά εμβολιασμού.

Η διοίκησης του νοσοκομείου ξεκαθαρίζει πως ο γιατρός δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει την εμβολιαστική διαδικασία, όταν η νοσηλεύτρια αντελήφθη ότι ο εν λόγω ιατρός προσποιήθηκε την πράξη του εμβολιασμού.

Συγκεκριμένα με  αφορμή το περιστατικό της 4ης Ιουλίου 2021 που συνέβη στο εμβολιαστικό κέντρο του Γ. Ν. ¨Ασκληπιείο¨ Βούλας και είδε το φως της δημοσιότητας, η διοίκηση του νοσοκομείου αναφέρει τα εξής:

Την Κυριακή 04.07.21 και ώρα 16.10 περίπου, ο Διοικητής του νοσοκομείου ενημερώθηκε από την εφημερεύουσα νοσηλεύτρια του εμβολιαστικού κέντρου, ότι προσήλθε ιατρός του νοσοκομείου, ειδικότητας Ορθοπεδικής και ισχυρίστηκε ότι για ψυχολογικούς λόγους, θα ήθελε να προβεί εκείνος στον εμβολιασμό πέντε (5) πολιτών γνωστών του, οι οποίοι είχαν κλείσει ραντεβού μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Κατά τη διάρκεια της εμβολιαστικής διαδικασίας, η νοσηλεύτρια αντελήφθη ότι ο εν λόγω ιατρός προσποιήθηκε την πράξη του εμβολιασμού, ενώ απέρριπτε το περιεχόμενο του φιαλιδίου στον κάλαθο των αχρήστων.

Εκείνη τη στιγμή επενέβη, τον απομάκρυνε από τον χώρο του εμβολιαστικού κέντρου, μη ολοκληρώνοντας την εμβολιαστική διαδικασία για το συγκεκριμένο πολίτη, και άμεσα ενημέρωσε το διοικητή του νοσοκομείου.

Ο Διοικητής του νοσοκομείου ενημέρωσε άμεσα τον Διοικητή της 2ης ΥΠΕ, ζήτησε έγγραφη αναφορά από τη νοσηλεύτρια, αύξησε τη φύλαξη του εμβολιαστικού κέντρου και διέταξε για το συγκεκριμένο συμβάν Ένορκη Διοικητική Εξέταση (Ε.Δ.Ε.).

Την επόμενη ημέρα κατατέθηκε από τον Διοικητή του νοσοκομείου μήνυση, εντός αυτοφώρου, στο αστυνομικό τμήμα Βάρης -Βούλας -Βουλιαγμένης, για παράβαση των άρθρων 42,220 Π. Κ. «Απόπειρα υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης» και του άρθρου 285 Γ. Κ. «Παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών».

Οτιδήποτε άλλο αναφέρεται σχετικά με το εν λόγω γεγονός, είναι ανακριβές και δεν επιβεβαιώνεται.

Είναι αυτονόητο ότι ουδείς εκ των ανωτέρω πολιτών καταχωρήθηκε ως εμβολιασθείς εξασφαλίζοντας το αδιάβλητο της εμβολιαστικής διαδικασίας, η οποία συνεχίζεται ομαλά και απρόσκοπτα.