Μια εντυπωσιακή σειρά γραμματοσήμων για τα πιο γοητευτικά ηλιακά φαινόμενα – ηλιακές κηλίδες, οπές του στέμματος, στεμματικές εκπομπές μάζας και άλλα – ήταν το προϊόν πρόσφατης συνεργασίας των Αμερικανικών Ταχυδρομείων (USPS) και της NASA.

«Ελπίζουμε ότι αυτά τα εκπληκτικά γραμματόσημα θα συμβάλουν στο να γεννηθεί η ίδια αίσθηση απορίας και περιέργειας για το άστρο μας, η οποία ενέπνευσε τους προγόνους μας και τους επιστήμονες στη NASA να θελήσουν να κατανοήσουν καλύτερα τον ήλιο, το διάστημα και τις μυριάδες πιθανότητες που υπάρχουν στο ηλιακό μας σύστημα, στο σύμπαν μας και πέραν αυτού» είπε, κατά τη διάρκεια της τελετής παρουσίασης των γραμματοσήμων, σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο γενικός σύμβουλος και εκτελεστικός αντιπρόεδρος της USPS Thomas J. Marshall.

Τα «Sun Science Forever» είναι τυπωμένα με επεξεργασία που προσθέτει λάμψη στα γραμματόσημα και οι φωτογραφίες σε αυτά προέρχονται από το Solar Dynamics Observatory, διαστημικό σκάφος που εκτόξευσε η NASA τον Φεβρουάριο του 2010 και το οποίο είναι σε γεωστατική τροχιά παρακολουθώντας συνεχώς τον Ήλιο.

Τα εντυπωσιακά χρώματα στις εικόνες δεν είναι τα χρώματα του Ήλιου που αντιλαμβάνεται το ανθρώπινο μάτι· κάθε φωτογραφία είναι επιχρωματισμένη από τη NASA ανάλογα με τα διαφορετικά μήκη κύματος που αποκαλύπτουν ή αναδεικνύουν ειδικά χαρακτηριστικά της ηλιακής δραστηριότητας.

Από αυτές τις φωτογραφίες σχεδίασε τα γραμματόσημα ο καλλιτεχνικός διευθυντής Antonio Alcalá.