Σχέδιο για την ανάπτυξη εμβολίου Covid-19 που τρώγεται παρουσίασαν φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ηράκλειο.

Με ανάρτησή της στο Facebook της η ομάδα iGem Crete αναφέρει ότι θέλησε να βοηθήσει στη μάχη κατά της πανδημίας βλέποντας τη χαμηλή διαθεσιμότητα εμβολίων στις αναπτυσσόμενες χώρες.

Η ομάδα συγκροτήθηκε με την υποστήριξη της Πρυτανείας και έχει στόχο να αναδείξει τις δυνατότητες και τις εφαρμογές της συνθετικής βιολογίας, ενός διεπιστημονικού κλάδου που συνδυάζει τη Βιολογία, τη Χημεία και τη Μηχανική.

Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει διευκρινιστεί πώς θα παραχθεί το βρώσιμο εμβόλιο.

Η ομάδα αναφέρει στην ανάρτησή της:

«Ζώντας την εμπειρία της πανδημίας καθώς επίσης βλέποντας πως έχει αλλάξει ο SARS- CoV-2 την καθημερινότητά μας,  αναρωτηθήκαμε πώς θα μπορούσαμε να βοηθήσουμε την παρούσα κατάσταση. Κατά τη διάρκεια της έρευνάς μας, όταν διαβάσαμε πολλά άρθρα που έδειχναν τα χαμηλά ποσοστά στη διαθεσιμότητα των εμβολίων στις αναπτυσσόμενες χώρες και στα απομονωμένα νησιά, ξαφνιαστήκαμε αρκετά! Οπότε αποφασίσαμε να κάνουμε κάτι που πιθανόν θα βοηθήσει τις χώρες που δεν μπορούν να διαθέσουν εμβόλια στο άμεσο μέλλον. Μετά από πολλή σκέψη, αποφασίσαμε να αναπτύξουμε ένα βρώσιμο εμβόλιο ενάντια στον SARS-CoV-2”.