«Φωτιά» έχουν πάρει το μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην Τουρκία από τη δήλωση του Ερντογάν σε άνεργους δασκάλους και καθηγητές ότι έχει διορίσει τους περισσότερους εκπαιδευτικούς από οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση.

Αδιόριστοι εκπαιδευτικοί , σύμφωνα με ρεπορτάζ του Sigma live, πλησίασαν τον Ερντογάν χθες μετά την ομιλία του στην Αντιόχεια, ζητώντας του να προχωρήσει σε περισσότερους διορισμούς. Πρόσφατα ο Τούρκος πρόεδρος διόρισε 40 χιλιάδες εκπαιδευτικούς, επομένως, σύμφωνα με τον ίδιο «δεν χρειαζόμαστε άλλους εκπαιδευτικούς. Δεν θα κάνουμε άλλους διορισμούς. Έχουμε διορίσει τους περισσότερους εκπαιδευτικούς από οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση».

Το βίντεο με το διάλογο μεταξύ Ερντογάν και δασκάλων έχει γίνει viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο για θέματα παιδείας τομεάρχη του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος πάντως, το ίδιο το υπουργείο Εθνικής Παιδείας λέει ότι υπάρχει ανάγκη για επιπλέον 97 χιλιάδες εκπαιδευτικούς, ενώ το Ελεγκτικό Συνέδριο για 138 χιλιάδες εκπαιδευτικούς.

«Από το παλάτι που κάθεσαι, ναι φυσικά από το παλάτι θεωρείς ότι δεν υπάρχει ανάγκη διορισμών δασκάλων. Υπάρχουν 72 χιλιάδες μη διορισμένοι δάσκαλοι. Είχατε πει ότι ‘είναι κρίμα για το κράτος’. Τώρα η ντροπή σου είναι 10 φορές μεγαλύτερη. Φτάνει πια! Ακούστε τις κραυγές των δασκάλων που δεν είναι διορισμένοι», δήλωσε ο βουλευτής του CHP, Γιλντιρίμ Καγιά.