Στην εκπομπή «Πάμε Δανάη!», φιλοξενήθηκε το πρωί της Τρίτης (22/06) η γνωστή ηθοποιός Ελένη Κρίτα, μιλώντας για την επαγγελματική αλλά και την προσωπική της ζωή.

Ως φάρμακο που την βοήθησε να διαχειριστεί τις απώλειες που βίωσε χαρακτήρισε τη δουλειά της η Έλενα Κρίτα, μιλώντας στο «Πάμε Δανάη!».

«Έζησα πολλές απώλειες στην ζωή μου. Έχασα τον μπαμπά μου σε ηλικία 10 ετών. Η μητέρα μου ευτυχώς έφυγε σε μεγάλη ηλικία. Η δουλειά με βοήθησε στην διαχείριση της απώλειας. Είχα χωρίσει με τον πατέρα του γιού μου όταν έφυγε. Ήταν ένας δικός μου άνθρωπος. Είχα δίπλα και τον Μίμη Χρυσομάλλη να μου κρατάει το χέρι. Όταν έχασα τον Μίμη που ήμουν μόνη μου, με βοήθησε πολύ η δουλειά. Λίγους μήνες αργότερα ήρθε το ‘’Παρα Πέντε’’» σημείωσε, τονίζοντας ότι για εκείνη η δουλειά λειτούργησε ως φάρμακο.

«Μου λείπει η συντροφικότητα. Είναι ωραίο να μεγαλώνει κάποιος και να έχει ένα σύντροφο. Ζηλεύω τους ανθρώπους που γερνάνε πιασμένοι χέρι χέρι» πρόσθεσε.

Η πορεία στο θέατρο και το «Παρά Πέντε»

Η Ελένη Κρίτα μετρά 37χρόνια επαγγελματικής πορείας ως ηθοποιός. Ωστόσο, όπως παραδέχεται, η μεγάλη αναγνωσιμότητα ήρθε μετά την συμμετοχή της στην επιτυχημένη σειρά του MEGA, το «Παρά Πέντε» όπου υποδύονταν το ρόλο της «Μαριλένας».

«Πολλοί την έμαθαν μετά το Παρά Πέντε. Οι πρώτες μου δουλειές ήταν τηλεοπτικές στην ΕΡΤ. Μετά ασχολήθηκα περισσότερο με το θέατρο. Και σε θέατρα ρεπερτορίου. Δεν είχα την πολύ πλατιά αναγνώριση που συνέβη μετά το ‘’Παρά Πέντε. Και μετά έπαιξα κωμωδία, ένα είδος επιθεώρηση. Μου άνοιξε διαφορετικούς δρόμους το ‘’Παρά Πέντε’’. Έκανα μια δεύτερη καριέρα» σχολίασε.

Όπως αποκάλυψε μάλιστα, πολλές φορές σκέφτηκα να παρατήσω τον καλλιτεχνικό χώρο και να ασχοληθεί επαγγελματικά με τον τομέα που σπούδασε, καθώς έχει τελειώσει Ιστορικό και Αρχαιολογικό στην Φιλοσοφική.

«Η οικογένειά μου δεν ήθελε να γίνω ηθοποιός. Δεν τους ανακοίνωσα ότι ασχολήθηκα με το θέατρο. Έδωσα κρυφά εξετάσεις ενώ ήμουν στο πανεπιστήμιο. Δεν ζούσε ο πατέρας μου τότε. Αν ζούσε θα είχε γίνει επανάσταση. Η μητέρα μου έπαθε σοκ. Μου λέει η μάνα μου ‘’θα ανέβεις στη σκηνή; Δεν μπορούσες να πεις ποιήματα στο γυμνάσιο’’. Ανέβηκα όμως. Και στη συνέχεια το αποδέχτηκε» πρόσθεσε.

Η μαμά Ελένη

Όσον αφορά στον ρόλο της ως μητέρας, παραδέχεται ότι ήταν αρκετά χαλαρή.

«Δεν ήμουν αυστηρή. Δεν ήθελα να πιεστεί το παιδί μου όπως πιέστηκα εγώ. Βέβαια δεν θα χαιρόμουν να γινόταν ηθοποιός ο γιός μου, γιατί ξέρω τη δουλειά από μέσα. Γιατί δεν ξέρεις αν το παιδάκι σου θα έχει το στομάχι να αντέξει. Είναι σκληρός χώρος, δύσκολος. Έχει πολλές απογοητεύσεις ο χώρος» υπογράμμισε.

Μάλιστα, όπως είπε, η 11χρονη εγγονή της θέλει να ακολουθήσει τα χνάρια της γιαγιάς της και να γίνει ηθοποιός.

«Θηλιά»

Αυτό το διάστημα η Ελένη Κρίτα πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Θηλιά» στο θέατρο «Αθηνά» με έναν ωραίο και νεανικό θίασο, σε σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Κοέν. «Ωραίος να δουλεύεις με νέους ανθρώπους. Είναι επίκαιρη υπόθεση. Ξέρεις το δολοφόνο και το θύμα. Είναι ένα αστυνομικό αντίστροφο».

«Το θέλαμε πάρα πολύ. Όταν είδαμε κόσμο στην παράσταση μας έκανε εντύπωση. Ήρθε κόσμος να δει την παράσταση, γιατί τους έλειψε το θέατρο. Είμαστε γεμάτοι».

Δείτε στο παρακάτω βίντεο όλα όσα είπε η Ελένη Κρίτα μιλώντας στο «Πάμε Δανάη!»