Στην εκπομπή Mega Σαββατοκύριακο μίλησαν οι κ.κ. Βασίλης Λαμπρόπουλος, αστυνομικός συντάκτης στα «ΝΕΑ» και «Το Βήμα», ο Θεοφάνης Κασίμης, σύμβουλος Ασφαλείας, ο Γιώργος Τσούκαλης, ιδιωτικός ερευνητής, ο Γιώργος Καλλιακμάνης, πρόεδρος Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν/Α Αττικής και η Εβίτα Βαρελά, δικηγόρος – ποινικολόγος, αναφορικά με τα στοιχεία που οδήγησαν στο «δέσιμο» της υπόθεσης στα Γλυκά Νερά, αλλά και κατά πόσο πρόκειται για προμελετημένο έγκλημα ή συνέβη εν βρασμώ.

«Η αστυνομία δεν αντιλήφθηκε από την πρώτη στιγμή ότι όλα ήταν σκηνοθετημένα»

«Ο πιλότος είχε αφαιρέσει την κάρτα από την κάμερα 4 ώρες πριν την εγκληματική ενέργεια. Έκανε εξαιρετική σκηνοθεσία, είχε ξεγελάσει για μεγάλο χρονικό διάστημα τους αστυνομικούς. Το δέσιμο, που πήρε κολλητική ταινία, την έδεσε γύρω από το πρόσωπό του, τα πόδια και τα χέρια του δεν είναι εύκολο και φαίνεται να είχε κάνει σχετικές πρόβες. Δεν είναι κάτι που αποφασίζεται εκείνη την ώρα. Η σκηνοθεσία του χώρου του εγκλήματος ήταν πολύ προσεχτική και αναλυτική», σημείωσε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, προσθέτοντας ότι «Η αστυνομία δεν αντιλήφθηκε από την πρώτη στιγμή ότι όλα ήταν σκηνοθετημένα. Ήταν πολύ προμελετημένο ό,τι έγινε, ξεγέλασε τους αστυνομικούς για μεγάλο διάστημα».

«Ίσως να μην έχει πει όλη την αλήθεια για το πόσο καιρό νωρίτερα είχε σκεφτεί τη δολοφονία. Δε φαίνεται από τις ενέργειές του να βρισκόταν σε σοκ μετά την εγκληματική ενέργεια. Είχε την ηρεμία μιας προαποφασισμένης κατά την άποψή μου εγκληματικής ενέργειας. Δεν ήταν κάτι που του προέκυψε ξαφνικά. Δεν ανέφερε ποτέ το όνομα της συζύγου του. Όταν ξανακατέθεσε στην αστυνομία για την ψυχολόγο έκανε εντύπωση στους αστυνομικούς ότι οι μόνες αναφορές που έκανε ήταν στο παιδί, και δεν αναφέρθηκε ποτέ στην απώλεια της γυναίκας του», είπε ακόμα ο Βασίλης Λαμπρόπουλος.

Πώς έδειξαν το δράστη οι «έξυπνες» συσκευές

«Σχεδόν σε όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές υπάρχει το λεγόμενο ιστορικό, που αν δεν το σβήσει ο χρήστης μένει για ένα διάστημα τουλάχιστον 90 ημερών, ενώ ορισμένες εταιρίες το κρατούν για πάντα. Αν ο χρήστης διαγράψει τα προσωπικά του δεδομένα η εταιρία έχει δικαίωμα να κρατήσει τα δεδομένα σε περίπτωση που ζητηθούν από κάποια κρατική υπηρεσία, κάποια επίσημη αρχή», εξήγησε ο σύμβουλος Ασφαλείας, κ. Κασίμης, αναφορικά με τα στοιχεία που έδωσαν στις αρχές η ανάλυση των δεδομένων από τις «έξυπνες» συσκευές θύτη και θύματος.

«Οι συσκευές αυτές που καταγράφουν κινήσεις και βήματα δεν κάνουν λάθος. Επίσης, δεν υπάρχει περίπτωση οι αισθητήρες που έχουν τα ρολόγια και τα τηλέφωνα να μην καταγράψουν καρδιακούς παλμούς. Μπορούν να αντιληφθούν πότε πέφτουν και πότε αυξάνονται», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Το θέατρο που έπαιξε ο πιλότος επί 37 ημέρες είναι κάτι συγκλονιστικό. Δε χρειάζεται να είναι κανείς ερευνητής για να το αναλύσει. Με τον κ. Λαμπρόπουλο συνομιλούσαμε από τις πρώτες μέρες και υπήρχαν κάποιοι πυλώνες. Μπήκαν ληστές που δεν μπήκαν να σκοτώσουν, αλλά τελικά σκότωσαν, και ήταν τόσο οργανωμένοι που δεν άφησαν DNA. Πήραν την κάρτα μνήμης, αλλά άφησαν το κινητό τηλέφωνο. Έδεσαν πισθάγκωνα τη σύζυγο, και τον πιλότο τον έδεσαν μπροστά. Αυτά τα πράγματα “φωνάζουν”. Η αστυνομία πιστεύω ότι τον είχε στο κάδρο των υπόπτων από την αρχή, απλά έπρεπε να “δέσει” την υπόθεση», είπε από την πλευρά του ο ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης.

«Η επικήρυξη έγινε για να έρθουν στην αστυνομία πληροφορίες»

«Η εξιχνίαση έγινε από τα παιδιά του Ανθρωποκτονιών. Αυτά τα παιδιά έφτασαν στην ομολογία. Δε φτάνει να εξιχνιάσεις ένα έγκλημα, πρέπει να έχεις τα αποδεικτικά μέσα που όταν ο δράστης πάει στο δικαστήριο να μην υπάρχει περίπτωση να βγει έξω. Η αστυνομία λειτουργεί με μέθοδο. Μόνο τα μηνύματα που έχω πάρει από τον κόσμο, όλοι έλεγαν ότι το είχε κάνει ο πιλότος. Ο υπουργός βγήκε στη Βουλή και είπε ότι το έγκλημα στα Γλυκά Νερά δεν αποτυπώνει την αύξηση της εγκληματικότητας. Κάτι σημαίνει αυτό. Η επικήρυξη έγινε για να έρθουν στην αστυνομία πληροφορίες και να κάνουν πιο εύκολο το έργο της», τόνισε από την πλευρά του ο πρόεδρος των αστυνομικών υπαλλήλων Ν/Α Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης.

Σε ήρεμη ψυχική κατάσταση ο δολοφόνος

«Όλα τα ενοχοποιητικά στοιχεία είναι αδιάσειστα. Πρόκειται για προμελετημένο έγκλημα ξεκάθαρα, αυτό προκύπτει και από την αφαίρεση της κάρτας μνήμης 4 ώρες πριν, και από την ιατροδικαστική έκθεση που δείχνει ότι το θύμα κοιμόταν. Τόσο κατά τη λήψη της απόφασης όσο και κατά την εκτέλεση της πράξης ο δολοφόνος ήταν σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ενήργησε με μεθοδικότητα και αυτό αποκλείει το να βρισκόταν εν βρασμώ. Ο δράστης προσπάθησε να ξεγελάσει όλο το σύστημα, αλλά δεν ξεγέλασε τις αρχές που προσπάθησαν να χτίσουν σχέση εμπιστοσύνης και προχώρησαν στρατηγικά μέχρι να του αποσπάσουν την ομολογία. Δεν νομίζω ότι έχει κλείσει το θέμα. Να δούμε τι άλλο μπορεί να προκύψει. Από την πρώτη στιγμή πίστευα ότι είναι εκείνος ο δολοφόνος», είπε από την πλευρά της η δικηγόρος – ποινικολόγος, Εβίτα Βαρελά.

«Η αστυνομία έπρεπε να εξετάσει όλες τις περιπτώσεις. Το μεγαλύτερο δράμα είναι αυτού του παιδιού, που μεγαλώνοντας θα μάθει ότι ο πατέρας του σκότωσε τη μητέρα του και το τοποθέτησε πάνω στο νεκρό κορμί της μάνας του και το άφησε εκεί», τόνισε κλείνοντας ο κ. Καλλιακμάνης.