Σε ακύρωση του 1ου Πανελληνίου Συνεδρίου Γονιμότητας αναγκάστηκαν να προχωρήσουν οι διοργανωτές μετά από τη γενικευμένη, θυελλώδη κατακραυγή την οποίαν προκάλεσε το διαφημιστικό σποτ. Οι Θεόδωρος Ρουσόπουλος, βουλευτής ΝΔ και Νίκος Φίλης, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ σχολίασαν σχετικά, στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» και τους Ανθή Βούλγαρη και Ιορδάνη Χασαπόπουλο.

Αφ’ ότου η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου, απέσυρε την υποστήριξή της στο Συνέδριο, σχεδόν όλοι οι επίσημοι συμμετέχοντες αποκήρυξαν δημοσίως το χαρακτήρα και το περιεχόμενο του σποτ και διαχώρισαν τη θέση τους.

«Δεν γνωρίζω τις λεπτομέρειες του συνεδρίου, συμφωνώ ότι όταν θες να δώσεις ένα θετικό μήνυμα το δίνεις θετικά. Δεν έχω διαβάσει καν το πρόγραμμα του συνεδρίου. Το να αναπαράγουμε τη συζήτηση δεν βοηθά. Με την επικριτική κριτική… στα social media πάμε στα όρια ακρότητας.», ανέφερε αρχικά ο κ. Ρουσσόπουλος.

«Στο δημόσιο διάλογο παλαιότερα ήταν η απόκτηση του τρίτου παιδιού. Φτάσαμε να χάνουμε πληθυσμό κάθε χρόνο, πρέπει να δοθούν κίνητρα από το πρώτο παιδί. Είμαστε μια κοινωνία μετάβασης. Όλοι οι άνθρωποι θα πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί.», πρόσθεσε.

«Δεν είναι θέμα επικοινωνίας, είναι θέμα ιδεολογίας. Είναι ένα βαθιά αντιδραστικό μήνυμα εις βάρος της γυναίκας. Και η κυρία ΠτΔ έπρεπε να δείξει ιδιαίτερη ευαισθησία αλλά και η εκκλησία. Έχουμε πολλά μηνύματα εις βάρος της γυναίκας, όπως το ζήτημα της συνεπιμέλειας, μηνύματα σεξισμού εις βάρος της γυναίκας… Περισσεύει η υποκρισία, σήμερα στη Βουλή θα συζητηθεί ένα νομοσχέδιο σε βάρος του γονιού. Το εργασιακό είναι εκτός των όλων και εις βάρος και του δημογραφικού», τόνισε από πλευράς του ο κ. Φίλης.

«Το κράτος πρέπει να πάρει πρωτοβουλίες, για τα νέα ζευγάρια. Υπάρχει ζούγκλα στην εργασία, πως θα κάνει οικογένεια ένας άνθρωπος που δουλεύει 10 ώρες για 600 ευρώ», σημείωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Μια πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν μπορεί να γνωρίζει τα πάντα, αντέδρασε ωστόσο. 10ωρο είχαν όλες οι εταιρείες, απλώς τώρα μπορούν και εταιρείες που δεν είχαν συλλογικά σωματεία. Σήμερα υπάρχει πρόνοια για την σεξουαλική παρενόχληση στην εργασία», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Ρουσόπουλος.