Για το επίμαχο σποτ του 1ου Συνεδρίου «Γονιμότητας και Αναπαραγωγικής Αυτονομίας» μίλησε ο Κώστας Πάντος, ένας εκ των κεντρικών ομιλητών.

Ο γνωστός γυναικολόγος τοποθετήθηκε σχετικά με τις έντονες αντιδράσεις που έχει προκαλέσει το εν λόγω βίντεο.

Ο κ. Πάντος παραδέχτηκε αρχικά πως το σποτ είναι όντως σκληρό για τις γυναίκες, είναι όμως η ωμή πραγματικότητα.

«Όταν είδα το σποτ θεώρησα ότι είναι σκληρό έλεγε όμως την ωμή αλήθεια», είπε αρχικά τονίζοντας πως σκοπός του δεν είναι να πει στις γυναίκες πότε θα κάνουν παιδιά. «Το βίντεο δεν λέει κάντε παιδιά αλλά ενημερώσου». Τόνισε δε ότι το βίντεο είναι αυτοβιογραφικό.

Όπως είπε σκοπός δεν είναι να πείσει τις γυναίκες να κάνουν παιδιά, ούτε να τις εκβιάσει. Σκοπός όπως είπε είναι να τις ενημερώσει. Μάλιστα μίλησε για την ορμόνη της γονιμότητας λέγοντας πως όσο μεγαλώνει μια γυναίκα τόσο η ορμόνη πέφτει.

Όσον αφορά στην Καίτη Γαρμπή που τον ανέφερε στην ανάρτησή της στο Twitter o κ. Πάντος είπε πως πρόκειται για παρεξήγηση και εκείνος προσπάθησε να επικοινωνήσει μαζί της χθες βράδυ αλλά κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό.

Δείτε το βίντεο:

Η ανάρτηση της Καίτης Γαρμπή

Ανάμεσα σε αυτούς που επέκριναν το σκοταδιστικό και σεξιστικό περιεχόμενο του προωθητικού σποτ, αλλά και του ίδιου του συνεργείου ήταν και η Καίτη Γαρμπή, στην οποία πριν από λίγο καιρό είχε ζητηθεί να απευθύνει πρόσκληση για το συνέδριο. Η γνωστή τραγουδίστρια εμφανίστηκε εξοργισμένη με το προωθητικό βίντεο, και ανακοίνωσε ότι αποσύρει την στήριξή της.

«Πριν από μερικές εβδομάδες που ζητήθηκε από τον κύριο Κωνσταντίνο Πάντο, τον γυναικολόγο που με βοήθησε μέσω εξωσωματικής γονιμοποίησης να φέρω στον κόσμο το παιδί μου, να κάνω ένα βίντεο όπου θα απευθύνω πρόσκληση για το συνέδριο γονιμότητας. Επειδή του χρωστώ αιώνια ευγνωμοσύνη, δέχτηκα να το κάνω. Πριν από λίγο όμως είδα το προωθητικό βίντεο και εξεπλάγην! Εδώ παρουσιάζουν τη γυναίκα σαν ένα κομμάτι μιας αναπαραγωγικής διαδικασίας χωρίς το δικαίωμα ελεύθερης βούλησης! ΝΤΡΟΠΗ! Δεν θα στήριζα ποτέ τέτοιες προσεγγίσεις και εννοείται πως εγώ και Διονύσης ΔΕΝ δεν θα είμαστε εκεί», έγραψε στο μήνυμά της.