Μια βόλτα στη Βουλιαγμένη, ιδιαίτερα τις βραδινές ώρες (λίγο μετά τις οκτώ), είναι πραγματικά ευεργετική. Υπάρχει ένα γλυκό φως, το τοπίο μοιάζει κινηματογραφικό, έτσι όπως ο ήλιος βυθίζεται στα μαβιά νερά. Ο Ναυτικός Ομιλος, η μαρίνα με τα yachts επιφανών επιχειρηματιών, οι μικρές και μεγάλες ταβέρνες, η εμβληματική «Ιθάκη» με τα φρέσκα ψαρικά, κυρίως όμως το υπερπολυτελές «Four Seasons». Το ξενοδοχειακό συγκρότημα «κρύβει» στις σουίτες και στις καμπάνες του μεγιστάνες του πλούτου, γαλαζοαίματους τζετ σέτερς.

Υπάρχει όμως αυτό που λέμε privacy. Απόλυτη εχεμύθεια γύρω από τις ημέρες και νύχτες των ισχυρών προσωπικοτήτων που διαμένουν εκεί. Στη διάρκεια της εβδομάδας (μέχρι Πέμπτη) είναι δυνατό να βρεις κάποιο τραπέζι ελεύθερο στο «Matsuhisa» ή στο «Beef Bar». Τα Σαββατοκύριακα δεν υπάρχει τίποτα. Ακόμα και αν βάλεις μέσο τον αραβικής καταγωγής πρίγκιπα, κάτοχο μεγάλου πακέτου μετοχών στην αστραφτερή αλυσίδα «Four Seasons».

Την επόμενη ημέρα επισκέφθηκα μεσημέρι τη Βουλιαγμένη. Παρατήρησα ότι δύο-τρία καινούργια, υπερσύγχρονα yachts λικνίζονταν στα νερά. Ενα από αυτά ήταν eco-friendly. Τα εκπληκτικά αυτά σκάφη θα έχετε την ευκαιρία να θαυμάσετε στο επόμενο, εξαιρετικό πολυσέλιδο BHMAgazino που είναι εξ ολοκλήρου αφιερωμένο στο Περιβάλλον…