Λόγω των περιορισμών που τέθηκαν σε ισχύ λόγω του νέου κορωνοϊού, η Google ξεκίνησε να συμβουλεύει του εργαζομένους της να προτιμούν την τηλεργασία ήδη από τον Μάρτιο της προηγούμενης χρονιάς.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα το μεγαλύτερο μέρος των εργαζομένων της αμερικανικής εταιρείας να προτιμήσουν τον συγκεκριμένο τρόπο εργασίας. Σύμφωνα με το Bloomberg ωστόσο αυτό αποδεικνύεται ιδιαίτερα επωφελές για την Alphabet (μητρική εταιρεία της Google) και σε οικονομικό επίπεδο, αφού η εταιρεία φέρεται να έχει εξοικονομήσει ποσό που ξεπερνά το ένα δισεκατομμύριο δολάρια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ίδιας της εταιρείας, εξοικονομήθηκαν 268 εκατομμύρια δολάρια κατά τη διάρκεια του α’ τριμήνου του 2021 λόγω της μείωσης των εξόδων για ταξίδια των εργαζομένων, των εξόδων για ψυχαγωγία και από την περικοπή προωθητικών ενεργειών.

Επίσης, η Alphabet σημείωνε στην ετήσια αναφορά της, στις αρχές του έτους, ότι τα έξοδα για ταξίδια και ψυχαγωγία μειώθηκαν κατά 371 εκατομμύρια κατά την περυσινή χρονιά.

Επίσης, τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Google δείχνουν ότι τα έξοδα για διαφημίσεις και άλλες προωθητικές ενέργειες μειώθηκαν κατά 1.4 δισεκατομμύρια δολάρια λόγω της μείωσης των εξόδων, την παύση ή τον επαναπρογραμματισμό διαφημιστικών ενεργειών, τη διοργάνωση μόνο online εκδηλώσεων για την ανακοίνωση νέων προϊόντων. Όλα αυτά τα ποσά που εξοικονομήθηκαν βοήθησαν στην ανακατανομή του προϋπολογισμού και την πρόσληψη χιλιάδων νέων εργαζομένων.

Θα επιστρέψουν στα γραφεία;

Στην πραγματικότητα αυτές οι τεράστιες εξοικονομήσεις χρημάτων δεν αποτελούν έκπληξη από τη στιγμή που η Google φημίζεται για τις παροχές προς τους εργαζομένους της, συμπεριλαμβανομένων μασάζ, κουζίνας με δυνατότητα προετοιμασίας γευμάτων, εταιρικών καταφυγίων αναψυχής και πολλά άλλα.

Το θέμα είναι πώς θα επανέλθουν οι εργαζόμενοι, μετά το τέλος της πανδημίας. Επίσημα, η Google θα επιτρέψει στους εργαζομένους της να συνεχίσουν να εργάζονται από το σπίτι έως τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Μετά τον Σεπτέμβριο οι εργαζόμενοι θα πρέπει επίσημα να αιτηθούν για τηλεργασία.

Όπως πολλές άλλες εταιρείες του χώρου της τεχνολογίας, η Google φαίνεται να υιοθετεί ένα «υβριδικό» μοντέλο επιστροφής των εργαζομένων στα γραφεία τους, επιτρέποντάς τους να εργάζονται τουλάχιστον τρεις ημέρες την εβδομάδα στην εταιρεία και τις υπόλοιπες με τηλεργασία.

Πηγή: ot.gr