Σημαντικό πλήγμα στις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ για την εξιχνίαση εγκληματικών ενεργειών ή «συμβολαίων θανάτου» από Ελληνες κι αλλοδαπούς κακοποιούς –όπως αυτή με την εν ψυχρώ δολοφονία του σημαντικού δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ,  αποτελεί η δικαστική απόφαση για την άμεση αποφυλάκιση 45χρονου Αλβανού ποινικού που είχε συλληφθεί στις αρχές Φεβρουαρίου!

Με το σκεπτικό  της απόφασης ότι τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ  δεν είναι επαρκή ενώ παρουσιάσθηκε οπτικό υλικό που φέρεται να κατεδείκνυε ότι «δεν είχε σχέση  με την κατηγορία  που του αποδιδόταν».

Ο 45χρονος με το ψευδώνυμο «Τάκης» ή «Νότης»  είχε συλληφθεί – σε αστυνομικό έλεγχο για την ανθρωποκτονία ενός Αλβανού τα ξημερώματα της 8ης Οκτωβρίου του 2017 σε μπαρ  της Γλυφάδας κι η οποία επιχειρήθηκε να συσχετισθεί με κυκλώματα της νύκτας και διακίνηση ναρκωτικών.  Στην διάρκεια της φονικής επίθεσης είχε τότε τραυματισθεί ένας ακόμη αλλοδαπός κι ο οποίος κατέθεσε αργότερα ότι δεν συγκράτησε τα χαρακτηριστικά του δράστη.

Στην εν λόγω επίθεση ήταν παρών κι ενας 35χρονος Ελληνας ποινικός που δολοφονήθηκε τον Δεκέμβριο του 2020  στην Ηλιούπολη.  Με τους νομικούς εκπροσώπους του 45χρονου αλλοδαπού  κ.κ.  Σταύρο Γεωργόπουλο και Χρήστο Μαυρομμάτη να δηλώνουν ότι ο πελάτης του δεν έχει οποιαδήποτε σχέση με όσα του αποδίδονταν».

Μετά την σύλληψη του μάλιστα του «Τάκη» στελέχη της ΕΛ.ΑΣ υποστήριζαν ότι ίσως αναδειχθούν στοιχεία ότι ο 45χρονος εμπλέκεται σε  ανεξιχνίαστα «συμβόλαια θανάτου», χωρίς να προσδιορίζουν περί ποίων επρόκειτο.

Όμως στην διάρκεια της δικαστικής έρευνας παρουσιάσθηκαν δύο βίντεο που οδήγησαν στην «ανατροπή» των δεδομένων και στην απόφαση να αποφυλακισθεί αμέσως ο 45χρονος αλλοδαπός.  Το πρώτο ήταν ένα βίντεο με επικοινωνία, μέσω SKYPE, του Αλβανού που επέζησε από την φονική επίθεση κι ο οποίος – από πόλη της Αλβανίας όπου διαμένει πλέον-  ανέφερε κατηγορηματικά ότι ο 45χρονος δεν ήταν εκείνος που τους πυροβόλησε.

Επιπλέον παρουσιάσθηκε βίντεο από την ώρα της επίθεσης όπου φαινόταν ότι ο 45χρονος που κατηγορήθηκε για την ανθρωποκτονία, να βρίσκεται σε άλλο σημείο και να  έχει επίδεσμο στο χέρι του.