Η σπουδαία προσπάθεια που κάνει η εφημερίδα «Το Βήμα» για την ανάδειξη της ελληνικής περιφέρειας μέσα από εκπληκτικές μαθητικές εφημερίδες, συνεχίζεται και αυτή την Κυριακή. Το «Βήμα του Βόλου», είναι πολύ όμορφη πρωτοβουλία μαθητών της περιοχής που αγκαλιάζει το «Βήμα» και η εταιρεία Alter Ego Media. Οι μαθητές γράφουν για τα όνειρα που χάθηκαν και τα όνειρα που κινδυνεύουν. Γράφουν για την περιοχή τους και τα προβλήματά της, παίρνουν συνέντευξη από τον Μητροπολίτη Ιγνάτιο αλλά και τη συγγραφέα Λένα Διβάνη.

Στο καλαίσθητο εφημεριδάκι διαβάζουμε την Ιωάννα Λαλιώτου για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, τον Γιάννη Κουτή που μας ξεναγεί στο ξεχωριστό μουσείο της πόλης του Βόλου.

Μαθαίνουμε την εκπαιδευτική ιστορία με το Παρθεναγωγείο, τον Αλέξανδρο Δελμούζο και κάνουμε μια αναδρομή στον Μεσοπόλεμο.

Μια σειρά από θέματα που παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον, όχι μόνο για τους Βολιώτες αλλά και για όλη την Ελλάδα. Μια εκπληκτική, μια όμορφη προσπάθεια για την οποία αξίζουν συγχαρητήρια οι μικροί… δημοσιογράφοι.